Godnatt

Usch, vad jag börjar bli trött nu. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag har pluggat framför datorn så länge. Nu vore det bra om mums (mamma) eller pums (pappa) ville förhöra mig inför provet. Som tur är så börjar jag inte förrän klockan tre imorgon, så jag har hela förmiddagen och rätt mycket av eftermiddagen på mig att plugga, om jag behöver.


Några sommarbilder (eller vårbilder) får tala för dagen. :)

Första doppet

Idag har det varit, och är det, otroligt varmt! En perfekt dag att bada helt enkelt. 

För ett tag sedan åkte badkläderna på och jag, pappa och E tog bilen till havet där vi badade! Tänk, årets första dopp blev i maj!! Härligt värre.

Fast jag måste ändå erkänna att det var sviiiinkallt! Det var cirka 15 grader, men som tur var så var det typ 26 grader i luften, så det var skönt när man klev upp ur vattnet och det blåste varm luft! :D

Tvättning & pluggning

Heej!

Ledsen om uppdateringen idag har varit kass. Hela dagen har nämligen gått åt till pluggande inför ett idrottsprov som jag har imorgon samt tvättande. Det är ju mors-dag idag, och när jag vaknade var hon inte hemma så då bestämde jag mig för att tvätta åt henne. Med hjälp av pappa har jag nu tvättat 4 maskiner tror jag. 

Ni kan ju bara gissa om mamma blev glad när hon kom hem! :)
Glad mors-dag mamma!! :D


Tidig morgon

Godmorgon!

Ännu en helg som börjar med att jag vaknar tidigt. Jag trodde att jag var trött efter en lång skolvecka...., men tydligen inte!?

Idag ska jag på konfirmation, vilket ska bli kul eftersom jag tycker det är jättekul att vara i kyrkan och sjunga psalmer! Jag måste egentligen gå och göra mig i ordning, det finns bara ett problem, jag har inget att ha på mig!! Men det löser sig nog, jag kan nog hitta på något smart.... Det blir väl en vit kjol och något till den.

Det är nog bäst att jag rusar nu. Ha det så bra idag!
Kramar!

2009-05-29

Hellooo sunshines!

Nu har jag suttit framför datorn, i en evighet känns det som, och skrivit klart det sista på mitt uppdrag. Det sista uppdraget i ettan och det känns verkligen skönt! Nu är det inte mycket kvar av terminen och det börjar verkligen märkas! Men ändå har jag lite grejer jag måste fixa.

♥ Idrottsprov på måndag.
♥ MVG-prövning i MaA.
♥ VG-prövning i MaB.
♥ Potatisupproret, övning i källkritik, i HiA.

Hela nästa vecka blir det råpluggande i matte för min del! Idrotten ska jag göra i helgen, såklart, och jag ska även försöka hinna med historian. Det bästa är sedan när jag kan kryssa för de olika sakerna efter hand. Då känner man sig rätt duktigt, även om det kanske inte gick bra eller även om det gick skitbra! :D

Hejdå!


Det fattas ett "o"

Tack syster för att du talade om för mig att jag hade råkat glömma skriva dit ett "o" i min nya header. Så att ni alla vet kan jag tala om att detta självklart ska rättas till, men inte nu. Jag pallar verkligen inte det just nu, är skittrött och vill bara lägga mig och sova - vilket jag inte ska göra. Men håll ut, snart kommer det ett "o".


2009-05-27

Tja allihopa!

Är rätt glad för tillfället. Min spanskalärare sa nämligen att jag och en till var de bästa i vår grupp & att det inte ska vara några problem för oss att få MVG. Kan ni tänka er hur jag har gått omkring och lett som ett fån hela dagen? :)

Ännu bättre känns det för att jag inte var ett dugg nervös under redovisningen i engelska! Trots att den inte var världens bästa är jag glad att jag har den avklarad.

Nu känner jag mig redo för ännu mer skolarbete. Labb imorgon (trots att alla andra är lediga) och snart väntar potatisupproret på mig! Har det slagit slint i hjärnan eller något, hihi? :D


Ny header & lite till

Hej!

Mamma sa igår att jag borde byta header eftersom det var en bild med snö på. Så nu är det gjort. Jag passade även på att ändra bakgrundsfärgen i menyn samt på inläggen.

Hoppas ni gillar förändringen. :)

Hemma igen

Hej!

Nu är jag hemma igen efter en kort skoldag. Lektionen i datorkunskap resulterade i ett MVG i Excel. :) Pratade även med min historielärare som sa att jag kan komplettera mitt betyg (eller vad det heter) om jag gör en viss uppgift, så förhoppningsviss blir det ett "HEJ MVG!" i Historia A! Nu är jag skitglad.

Men så kommer allt det tråkiga, eller tja, det är bara en sak. Redovisningen i morgon. Jag har fortfarande inte börjat med den och börjar få lite panik!

Nu är det bäst att jag kollar upp vad som ska finnas med i redovisningen, så att jag kommer igång innan maten..
Kramar!

Det känns inte bra...

... det känns inte bra alls. Jag ska som sagt ha redovisning på engelska i morgon och jag har inte ens kommit igång med den! Varför är det alltid såhär?
Jag orkar verkligen inte sätta mig och analysera en låttext och blablabla. Det går inte. Jag känner helt enkelt inte för det!

Busstiderna förstörde mitt shoppingsug!

Nu sitter jag här vid datorn igen. Jag var nyss inne på Skånetrafikens hemsida, och jag får väl erkänna att jag inte är så värst shoppingsugen längre. Det är verkligen irriterande.

För att komma i tid till min lektion måste jag ta en buss som går 1½ timme innan jag börjar, bara för att det är så usla busstider. Därför tänkte jag att jag kunde fördriva typ en timme i stan, men det visade sig att jag bara skulle kunna shoppa i en halvtimme! Annars missar jag nästa buss och kommer för sent til skolan. Skit också. Jag som faktiskt var shoppingsugen.

Kanske jag ändå stannar till i någon affär om jag märker att jag har tid.. jag har ju faktiskt presentkort på H&M. :)

2009-05-26

Godmorgon alla morgonpigga!

Vaknade redan vid 7-8-tiden men som tur var så lyckades jag somna om. Låg sen och kollade på sista halvtimmen av Vakna! med the Voice. Alltså, jag fattar inte vad de där praktikanterna gjorde vid Kjell. Okej, kanske att de tyckte det var kul, såklart, men jag tyckte faktiskt lite synd om dem. Stå där och dissa Kjell för att han har solcellsdrivna växter och katter hemma känns ju inte så kul, i alla fall tycker inte jag det.

Idag är det en ny dag, och jag ska se till att göra det bästa av den. Inte för att jag vet hur det ska gå till, men jag ska försöka. Jag funderar faktiskt på att kolla busstider på Skånetrafikens hemsida, för jag tror att jag kanske vill gå en stund på Entré innan skolan börjar, 14:20. Det borde jag ha tid till eftersom busstiderna härifrån in till Malmö är riktigt dåliga vid den tiden.

Annars måste jag förbereda min redovisning till engelskan som jag har imorgon, eller inte annars för jag måste verkligen det!! Skönt att jag är ledig på torsdag i alla fall!!!! Åh, snart är det verkligen sommarlov! Det börjar märkas nu... :)

Ha det superduper bra idag! Kramar!!

2009-05-25

Tiden går snabbt när man har roligt.

Sorry för den kassa uppdateringen under helgen & dagen. Jag har haft fullt upp med att måla om i vår hall. Den blir grå och jättefin (förhoppningsvis). :) Jag förstår inte hur man kan få så mycket färg på sig när man målar. Tack vare att jag lutade mig mot väggen när jag målade bakom elementet blev mitt hår helt grått/vitt/blått! Händerna, armarna och benen och hakan är inte att tala om. Som tur är så är färgen vattenlöslig, tack för det! Så nu är förhoppningsvis all färg borta....

Imorgon blir det förhoppningsvis ännu mer målning. Godnatt! :D

Jag tror på böcker

Rubriken blev visst lite konstig. Nu verkar det som om jag tror på allt som står i böckerna, men det var inte så jag menade.

Jag tror på böcker. Jag tror att det är bra att ha en bok man läser innan man går och lägger sig istället för att man sitter vid datorn tills man knappt kan hålla ögonen öppna. Jag tycker det är bra att det fortfarande finns vissa som faktiskt läser böcker. Folk som inte bara sitter vid datorn och läser... 

Jag tycker det är kul att äga böcker. Att köpa dem och ha dem i sin bokhylla och veta att den boken har jag läst. Så tycker nog mina föräldrar också. Vi har tre proppfulla bokhyllor i vardagsrummet och en massa böcker i garaget, garderoberna, ja, lite överallt skulle jag tro. 

Om ni är intresserade av böcker så kan jag tipsa om två bra hemsidor, www.adlibris.com, där du kan beställa billiga böcker fraktfritt, och www.boktipset.se, där du kan hålla koll på vilka böcker du har läst samt få tips om böcker som kan passa just dig. :)

(Kunde inte fixa länkar till hemsidorna, vet inte varför, men hoppas det går bra såhär).

Zzzzzzz.......

Jag sitter här och försöker hålla uppe ögonen, men det är svårt kan jag tala om.

Mitt tal är nu klart men engelskan har jag inte pluggat alls på. Ska ju till skolan imorgon för att göra det jag har missat. Åh, vad jag är TRÖTT!

Det är nog bäst att jag går och lägger mig nu. Har ont i halsen också, inte för att det har med trötthet att göra, men varför inte slänga ur sig det också när jag ändå är på gång.
GODNATT! :)

Utelista

1. Folk som fuskar. Om inte någon/några hade fuskat på nationella i Matte A förra veckan så hade hela Malmö sluppit att skriva om hela provet.

2. Att vara sjuk. Okej, visst, jag mår mycket bättre nu, men det finns faktiskt typ inget värre än att sitta hemma och vara sjuk när man kan vara ute i solen eller åka och shoppa!

3. Gå till skolan på buffertdagar. Jag måste till skolan imorgon, trots att det är buffertdag. Jag var sjuk när jag skulle hålla mitt tal samt när jag skulle prata om några engelska texter så därför måste jag åka till skolan imorgon om jag vill bli godkänd.

2009-05-18

Hej!

Just nu sitter jag här helt svettig, hihi. Har inte hunnit duscha efter idrotten än eftersom jag var så otroligt hungrig när jag kom hem från skolan. Inte konstigt med tanke på att jag åt lunch vid 11 och inte har hunnit äta någon fika då jag slutar fyra! Men nu har jag ätit mycket mat. Pastasallad, MUMS!

Skolan idag var okej. Jag hade nationellt prov i spanska (det gick inte så bra, tyvärr) och sen hade jag idrott. Fast innan idrotten hade jag en håltimme på drygt 4 timmar.. jobbigt värre!!! 
Oj, jag glömde nästan att säga att basgruppen var katastrofal idag. Tyvärr. Vissa förstår verkligen inte att man ska respektera läraren och hålla tyst. Nu pratar jag inte om de som alla säger åt att vara tysta, för det finns faktiskt andra som låtsas vara "oskyldiga", vilket inte bidrar till att det blir bättre på lektionerna!!!! 

Mina ben är som spaghetti nu. Hade kondition & styrka på idrotten, och för mig som inte har rört mig sen sist vi hade idrott (för cirka en månad sen) blev detta jobbigt. 

Nu ska jag chilla lite och sen duscha. Ha det skoj! :)

NORGES NATIONALDAG & VINST I ESC!


GLAD NORGES NATIONALDAG! :)
Halvnorsk som jag är mår jag såklart toppen idag, dels på grund av datumet men också på grund av att världens bästa låt vann Eurovision Song Contest igår/idag!

Tänk vad kul det hade varit att vara i Norge idag klockan 11 och möta upp Alexander Rybak på flygplatsen samt varit med vid nationaldagsfirandet på Karl Johans gate, men så blir det ju inte.

MEN ETT STORT GRATTIS TILL ALLA GLADA NORSKA PERSONER!

Alexander Rybak - Fairytale

Promoe - Svennebanan


Tror ni verkligen att detta kommer bli årets sommarplåga?

2009-05-15

Godmorgon!

Mina fingrar hänger inte med riktigt när jag skriver, så om det blir några stavfel kan jag inte hjälpa det, men jag försöker kolla igenom texten så att det inte ska finnas några. Men om ni ser något hoppas jag att ni förstår varför...

Hmm, jag är sjuk idag igen. Vaknade vid halv 6 av att jag frös. Jag var verkligen iskall. Som tur var så somnade jag om. Idag har jag mest ont i halsen skulle jag tro. Så jag försöker ta det lugnt och inte göra någonting. :)

Nu ska jag gå och göra mig i ordning, för trots att jag är sjuk vill jag inte gå omkring i pj hela dagen! Haha. Föresten så skrev jag min religiösa dagbok idag, och jag blev faktiskt rätt nöjd. :)

KRAMAR!


2009-05-14

God morgon!

Idag är jag sjuk. Blä. Det är i för sig inget man själv kan bestämma, men det är bara så tråkigt. Men förhoppningsvis är jag snart frisk (tänkte skriva frisk som en nötkärna, men det vill jag inte vara för jag är allergisk mot jordnötter) igen. Det som ändå irriterar mig är att jag inte har någon som helst aning om vad det är för sjukdom jag har råkat få. Kanske jag borde kolla lite på nätet... jag får se.

Nu är jag hungrig som en gris, jag åt ju trots allt frukost vid 6-tiden, så det är kanske inte så konstigt.
Hoppas ni får en bra dag!

2009-05-13

Hej!

Pappa kom precis in med en kopp te till mig. :)
Jag sitter här och är påväg att börja skriva min Religiösa dagbok, en uppgift i ReA. Problemet är bara att jag inte vet vilken religion min "karaktär" ska ha. Ska det vara en muslim eller kanske en från Jehovas vittnen? Jag vet inte än.

Jag mår hursomhelst inte så bra. Har lite feber, ont i halsen och jag dricker helt övermycket. Men det går nog över snart. Fast jag kom precis på att jag fortfarande har ont i huvudet, trots att jag tog en alvedon innan. Hmm, det är mysko!

Nu måste jag ändå sätta igång med mitt skolarbete.
HEJDÅ!

En djungel av siffror

Läste precis en klasskompis blogg.. hon hade fått MVG på sin Statistiska undersökning i MaB. Eftersom jag förstod att vår lärare hade lagt ut betyget på eds:n var jag tvungen att snabbt kolla.

Ibland orkar man inte med att bli besviken. Så enkelt är det.
Jag jämför mig verkligen inte med andra, så det är inte därför jag är besviken. Jag är besviken över att det har gått så dåligt för mig med matten på gymnasiet. Jag har faktiskt alltid haft lätt för det, men inte längre, tydligen.

Det nationella provet i MaB igår gick nog inte så bra, det kändes helt fel när jag räknade. Däremot gick np i MaA, som jag hade idag, betydligt bättre. Det känns skönt att känna att man förstår någonting.

Nationella i Matte B

Just nu har jag mycket jag borde göra, men jag känner att jag inte klarar av att göra något. Jag har nationellt prov i Matte B imorgon, och eftersom jag knappt fattar hälften av kursen så gäller det att hålla tummarna för att det endast kommer uppgifter om sådant jag kan på provet imorgon.

Jag är bara så trött på allting just nu. Mitt mål i Matte B är MVG, men då jag bara fick G på det förra provet så känns det som om mina chanser till ett högre betyg än VG kan suddas ut. Men jag vill inte ge upp. Det är inte min stil. Jag vill lyckas. Jag vill ha mitt MVG och det är precis vad jag ska satsa på. Jag ska INTE sluta skolan med ett G i MaB!

Bara för att jag skrev detta nu känner jag att jag vill gå och räkna matte igen. Jag må vara konstig, men jag vill inte ge upp! Inte såhär lätt i alla fall.

PUSS PÅ ER!

2009-05-11

Hej bloggen!

Idag slutade jag tidigt. Vid lunch faktiskt! Eftersom jag ansåg att jag inte skulle klara av att äta lunch i skolan, med mina så kallade kompisar, stack jag hem istället och åt bagels som pappa bakade igår istället. Skitgott!!

Skolan är verkligen dryg för tillfället, men snart är det sommarlov och då är det hela över i några veckor och då gäller det att samla kraft inför nästa läsår.

Nu ska jag gå inte på youtube och kolla klippen med Kenza från Vakna! med the Voice från imorse.
Ha det bra! :)

2009-05-10

Hej!

Tänk att det redan är maj...! Idag har jag och pappa varit och köpt brädor och en "klump" till vårt parasoll och en torkvinda. Brädorna ska vi ha till en framtida grind. Vi får hoppas att det går bra att bygga den, vilket det säkert gör..... :)

Nu måste jag nog ta itu med lite läxor.. har en uppgift som ska in imorgon.....
Njut av solen! :D

Dagens shopping


Linne - Gina Tricot
Rosa skor - Accent


2009-05-08

Hejsan!

Idag har jag verkligen varit kass på att uppdatera min lilla söta blogg. Jag slutade skolan vid 11 och var hemma vid 12, härligt! Sen väntade jag på att min syster M skulle sluta skolan så att vi skulle kunna åka och shoppa!!

Så idag har jag shoppat loss.... eller njaa, inte direkt. Jag köpte två saker. Visar dem senare. :)

Har ni gjort något kul idag? Jag är verkligen skittrött nu.. satt och gjorde läxa till tolv i natt så jag somnade inte förrän vid halv ett. Att väckarklockan ringde klockan 6 gjorde inte heller det hela roligare på något sätt.

KRAMAR!

Kärnkraft suger

...åtminstone när man måste ha skrivit ett PM på max 2 sidor till imorgon. Jag fattar verkligen ingenting, fast jag borde verkligen göra det, men nu råkar det vara så att min hjärna har kopplat bort intelligensen.
Jag vet ärligt talat inte vad jag ska ta mig till. Jag tror att jag behöver lugn och ro, men det är just vad jag har haft sisådär hela dagen! Att något så lätt ska bli så jobbigt!
Miniatyrbild för versionen från den 9 mars 2008 kl. 09.04
Barsebäcks kärnkraftverk.

2009-05-07

Yo, what's up?


Jag tror att jag måste vara den enda 17-åringen i hela världen, åtminstone Sverige, som inte fattar vad det betyder. What's up hit och what's up dit och jag fattar nada. Som tur är så är det inget uttryck någon i min närhet brukar använda sig av... möjligtvis min bror, eftersom han bor i USA, men ingen annan och just därför känns det bara onödigt att lära sig vad det betyder.

Idag i skolan hade jag bara nationella prov i engelska, både hör- och läsförståelse. Det gick väl sådär, men jag är ändå nöjd. Fast så tänkte jag igår efter hörförståelsen i spanska och ändå fick jag bara G då, trots att jag trodde att det hade gått betydligt bättre än så. Det finns i alla fall inget jag kan göra åt mina provresultat nu när det hela är över så därför ska jag inte slösa energi på att tänka vad som gick fel.

Nu måste jag verkligen sätta igång och skriva mitt PM om kärnkraftverk i Sverige... JIPPIEE?
Ha det bra, trots att solen verkar ha tagit semester! :)


2009-05-06

Hej bloggen!

Den här veckan är bara så perfekt! Jag har slutat vid lunch alla dagar hittills. Imorgon är det likadant och i övermorgon också, fast det förstås, då ska jag förmodligen gå på "frivilliga mattelektioner" efter lunch. Men ändå, jag trodde inte att det var möjligt att ha det så bra på gymnasiet!!

Snart måste jag sätta igång och skriva om ett batteri, det ser jag verkligen fram emot..........
Hoppas ni är lika glada som jag! :)

Ugly Betty lockar mest

Okej, jag måste medge att sängen känns rätt lockande just nu... men jag vill ju faktiskt se Ugly Betty, så jag har bestämt mig för att gå och lägga mig direkt efter programmet.

Imorgon har jag bara basgrupp och nationella prov i spanska. Wiie.........NOT. Oj, klockan är redan en minut över åtta, bäst att rusa till tv:n, hihi.
Godnatt!

Wienerbröd blev till chokladbullar

Hmmm, jag vet inte riktigt vad jag tänkte med när jag tänkte att jag skulle göra wienerbröd.. Inte med hjärnan i alla fall, haha. Som tur var så hann jag aldrig börja med wienerbröden, utan det blev vanliga chokladbullar istället. När jag stod där i köket och gjorde dem insåg jag att det inte riktigt passade mig, jag blev ju skitkladdig! Bläää!! Som tur var blev de goda. 

Nu är de på "kylning" i kylen, sen ska jag äta upp dem...!

Hemma igen.

Hej!

Kan någon gissa när jag gick och la mig igårkväll? Vid åtta! Jag kan verkligen rekomendera att prova det någon gång. Det var så härligt när jag vaknade upp vid tre och insåg att jag kunde sova vidare i typ tre timmar till!!! Kanske gör jag samma sak idag, men jag vet inte än... Det är ju Ugly Betty klockan åtta....

Nu hade jag tänkt att jag skulle hitta ett recept på hur man gör wienerbröd. Det lär vara svårt att göra, fast jag vill ändå testa. Är föresten överlycklig över att jag redan är hemma. Jag gick på en mattelektion och insåg att jag redan kunde det vi gick igenom. Sedan hade jag datorkunskap tidigare, så efter lunch stack jag hem. :)

TJING!

09-05-05

God morgon!

Jag är nog konstig eller något. Är på väg till skolan för att gå på frivilliga mattelektioner hela dagen istället för att vara ledig till 14:20 och komma till skolan då istället. Men fattar man inte Matte B har man väl inget val. Det känns inte som det i alla fall. Kul vecka detta kommer bli, en massa frivilliga mattelektioner...

Nu måste jag rusa, har inte hunnit sminka mig än! Hihihi.
Ha det bra!

Pantad

Hur pantad får man lov att bli egentligen?

Jag sitter här och försöker komma på mitt lösenord till min msn... Jag har ingen aning om vad det kan vara. Visst, jag har automatisk inloggning, eller så att man kommer ihåg mig, om ni vet vad jag menar, så jag behöver inte veta det så länge jag ska logga in på min egen dator. Det är självklart tack vare det som jag har glömt bort det...

Tänk nu Johanne, TÄNK!



Update: Nu har jag kommit på vad det var för lösenord. Obs! Jag avslöjar iiiiingeeeentiiing. :)

Bilder från Fjällbacka



Vi gick Veddörundan en dag vilket resulterade i massor av bilder.




Veddö.




Det fanns jättemånga konstiga fina blommor.




Ni ser själva... mysigt.








Vad mer ska jag säga än att man borde gå Veddörundan om man är i Fjällbacka-trakten.








Bild tagen från badholmen.




Fjällbacka.

Helg i Fjällbacka

Hej!

Jag kom hem igår från en underbar helg i Fjällbacka. Inte för att vi gjorde så mycket, men bara känslan av att slippa allt som vardagen innebär kändes jättebra. Men nu är jag tillbaka i verkligheten. Som tur var så hade jag bara föreläsningar idag, och basgrupp. Skolan var slut innan lunch, istället för vid fyra som jag brukar sluta på måndagar.

Nu ska jag kommunicera med min syster och fråga om jag kan få några av bilderna jag tog när vi var i Fjällbacka.
Vi hörs snart, förhoppningsvis! :)