Fame

Nu är jag hemma igen efter en händelserik eftermiddag. Rusade till bussen vid 13-tiden tillsammans med mina två systrar.

Efter mycket problem (varför öppnade inte bion den tiden det stod på lappen vid dörren och varför talade inte hon som jobbade där om det för oss när hon plötsligt tog undan skylten? Du missade visst något i din utbildning va, kunden har alltid rätt!) fick vi äntligen våra 3 biljetter till Fame.

Filmen i sig var väl trevlig, men det var precis som om den saknade handling. Jag menar vad handlade den om egentligen? Trots allt tycker jag att det var en väldigt inspirerande film och det tror jag mina systrar också tyckte. :)

Boardbag

Jag har ett litet mini-problem. Jag behöver en boardbag, men jag har ont om pengar. Är det någon som vet någon bra och snygg till ett hyfsat pris?
Hittade en som ser helt okej ut och har ett helt okej pris här! Någon som vet om den är värd att köpa? :)

Morgon

God morgon!

Jag förstår inte varför det ska vara så himla svårt för mig att sova länge på morgonen när jag är ledig! Uppe med tuppen idag, eller åtminstone nästan (9:00).

Eftersom jag såg sista avsnittet av Gossip Girl, säsong 1, igår, längtar jag sjukt mycket efter att börja på säsong 2 idag... Jag vet att jag är seg som har börjat se på Gossip Girl nu och inte när det började sändas, men ser det ut som om jag bryr mig? Hihi.

Gossip Girl, here I come!


Happy Birthday!

Ha-aaappy birthday, oh, ha-appy birthday, oh, ha-appy birthday, oh, HA-APPY BIRTHDAY!

Grattis på födelsedagen du lilla pluttsyster, 16 år idag...., eller hur var det? Jo, 16 år blir du och det vet jag om! 16 år är du.

"Nu när du fyllt sexton år
Är det mer som återstår
Leva livet ska du göra
Skratta, gråta och förföra*"

Skriven av J och E.

*=Förföra betyder i sammanhanget typ bedåra med musik och charm.  

Hoppas du får en riktigt bra dag och att du sminkar dig fint dagen till ära! ;)

LOOOOV, på riktigt alltså

Grattis på 14½ (?)-årsdagen lillasyster!

Jag kan hälsa alla därute att det är riktigt härligt att ha lov för tillfället! Man kan liksom vakna när man vill, göra vad man vill.. ja typ vad som helst! Man kan gå på bio om man vill, man kan vara uppe sent om man vill, man kan bara göra ingenting om man vill. Ja, jag tror ni fattar vad jag menar! Hihi.

Eftersom det är den första "riktiga" lov-dagen idag så tror jag att jag tänker göra bara ingenting. Njuta av att det är lov helt enkelt. :)

Vad ska ni hitta på idag?

Mysig söndagskväll

Dagen har rullat på rätt bra faktiskt. Var som sagt ute en sväng och körde, vilket gick bättre än förväntat! Fick inte motorstopp en enda gång!!

Var precis ute och gick med mamma och min ena syster. Enligt min mobils stegräknare så gick jag hela 3036 steg! Om det stämmer vet jag inte, för enligt mammas stegräknare gick hon bara 2400 någonting, och det är ju faktiskt 600 stegs skillnad, på ett ungefär.

Snart börjar Playa del Sol och sedan ska jag se på Vem kan slå Filip och Fredrik?, två roliga program som passar bra en söndag!

Godnatt i förskott, haha!

Ut på vägen

Okej, nu ska jag ut och övningsköra. :) Det blev visst av ändå! :D

Ni glömmer inte klockan va?

Godmorgon!

Är ni en av de som så lyckligt vaknade "sent" imorse och sedan insåg att klockan var en timme tidigare?
Då kan ni bilda klubb med mig! Haha. Jag vaknade 11:45, trodde jag, men i själva verket vaknade jag 10:45. Arrghh!! Jaja, jag får i alla fall en extra timme idag... vad jag nu ska med den till..

Idag hoppas jag på att kunna övningsköra lite, men mina föräldrar verkar inte vara så värst taggade. Pappa säger hela tiden att jag ska passa på att köra om vi till exempel ska åka och handla mat, men jag menar, jag måste ju faktiskt först lära mig köra innan jag ger mig ut på värsta vägarna! Dessutom är det inte alltid så lockande att följa med och handla mat! Ni kanske fattar...

Som sagt, glöm inte klockan! :D


Värsta chilla dagen liksom

Hej!

Dagen har verkligen varit chill. Var med min syster och pappa och handlade mat och lite andra hemliga saker, haha. Sen jag kom hem har jag bara tagit det lugnt och njutit av att veta att jag kan göra det i en hel vecka till. Det är så himla skönt med lov, och detta lovet kan man verkligen kalla efterlängtat!

Nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli klar. Ikväll ska jag käka chips och se på tv. Såg reklam om någon film som går på tv4 ikväll 21:30, den hade jag gärna sett! :)

Det är väl bara för mig att fortsätta chilla nu!

Och så var den alpina säsongen igång!

Det var ingen dålig start på säsongen för svenskorna Maria Pietilä Holmner och Anja Pärson. Femma respektive sexa är inte dåligt!

Jag har inte varit så insatt i sport den senaste tiden, men i morse när jag läste i tidningen att det var världscupspremiär för damerna tänkte jag att jag inte kunde missa det. Okej, visst, jag såg bara till och med Anja hade åkt sitt första åk, sen tröttnade jag, men ändå, jag såg en del. Kanske mitt sportintresse väcks igen lagom till OS! :D

Nu tycker jag alla ska gå omkring och vara lite glada för att det gick så bra idag!

Bild: http://www.svd.se/sportspel/nyheter/

Äntligen.... lov!

Det är så himla skönt att det äntligen är lov! Proven som jag hade idag var avklarade efter bara en timme. Direkt efteråt tog jag bussen hem och för bara någon minut sedan läste jag klart boken som jag ska skriva en romananalys om, Möss och människor. Jag kan hälsa alla som vill läsa den att den var riktigt hemsk och sorglig.

Innan jag sätter igång med romananalysen ska jag kolla eds:n för att se om mina lärare har hunnit rätta proven än!

Ha det kul och njut av lovet (ni som har lov)!

Buffertdag betyder prov!

Just nu är typ hela skolan (eller tja, åtminstone halva) på Halloweenfest i skolan. Själv sitter man här och försöker plugga. Jag har prov i både svenska och kemi imorgon och jag förstår inte varför jag inte började plugga för flera veckor sedan.

Att jag tappade koncentrationen gjorde inte det hela så värst mycket bättre. Om det går åt skogen imorgon kommer jag inte bli glad. Jag vill ju så gärna lyckas! Jag vet ju att jag kan om jag vill!!

Nu ska jag gå in på facebook och spela "taxi-spelet" i hopp om att bli på bättre humör.

2009-10-21

Hejsan!

Just nu har jag fullt upp i skolan. Jag hade matteprov i Matte C igår och på fredag har jag prov i både Svenska B och Kemi A.

Sen jag kom hem har jag suttit och antecknat från kemiboken, men efter någon timme fick jag så ont i fingrarna att jag var tvungen att ta en paus (anledningen till att jag sitter framför datorn).

Idag hade jag bara spanska och kemi och på håltimmen stack jag och några kompisar och åt på Subway. Det var verkligen skönt att komma ifrån skolan en stund!

Nu sitter jag här och är sugen på min lilla påse med Sour Cream & Onion-chips som blev över från lunchen... fast jag ska faktiskt spara dem till ikväll, för då förtjänar jag dem.... åtminstone gör jag det om jag fortsätter plugga kemi nu.

Ha det kul!

Subway

Jag vet att jag är seg... Men idag åt jag på Subway för första gången. Det smakade inte så speciellt som jag hade tänkt mig, men jag som verkligen gillar att äta olika sorters mackor var ändå nöjd. Dock hade jag förväntat mig att brödet skulle smaka som amerikanskt bröd. Ni vet den där "smöriga" smaken, men det gjorde det inte.

Nu behöver jag inte gå omkring och skämmas över att jag inte har ätit på Subway... hihi!

Subway hem

Bilden kommer från http://www.subway.se/.


Fame

Någon mer än jag som är sjukt sugen på att se denna filmen?

FameHandling: I en omarbetning av den Oscarvinnande succéfilmen Fame, får vi följa en talangfull grupp av dansare, sångare, skådespelare och artister under de fyra år de går på New York City High School of Performing Arts. En skiftande och kreativ skola där elever från alla delar av samhället får chansen att leva ut sina drömmar och uppnå riktig och varaktig berömmelse... den sorten som kommer av talang, engagemang och hårt arbete.
(text från cdon.com)






Bild:
sf.se

Boken är slut :(

Jag har precis läst ut en bok. Inte vilken bok som helst, utan den sista boken i Twilight-serien. Jag kunde inte ens ana att man kunde bli såhär efter att ha läst en bok!

Nu känns det som om jag är i desperat behov av en bok i samma klass. Men inte för att göra er andra författare därute besvikna, så måste jag ändå medge att Stephenie Meyer är i en klass helt för sig själv. Jag har inte läst någon såhär bra bok förut. Oftast brukar det vara så att första boken i en serie är jättebra och att författaren sedan fortsätter att skriva vidare, på samma serie, bara för att intresset för den första boken blev så stort. Men så är det inte här.

Alla böckerna håller samma klass, ingen är tråkig eller dålig, här är alla böcker mästerverk i sig och tillsammans bildar de något jag inte ens kan sätta namn på!

Jag kan inte hjälpa det, men just nu är jag helt tom.

Boken är slut. Serien är över. Nu måste jag bara förstå det.

EMD piggar upp!!

Hur kan man tillbringa en tråkig höstdag? Jo, sök bara på EMD's mobilblogg på youtube.


Finns det något så bra?

Regnet har regnat nästan helt oavbrutet hela helgen = inte kul.
Bättre blir det ju inte av att jag inte mår så värst bra. Är förkyld och något mer som jag inte vet, det enda jag vet är att mina öron hör ljud mycket skarpare och klarare än vanligt och då är det något fel. (Jaa, jag vet att det låter knäppt, men det är faktiskt så).

Om det inte hade varit för att jag inte mår bra så hade jag gärna ägnat hela dagen till shopping. Men det var ju omöjligt. Därför har jag suttit på mitt rum och läst en av världens bästa böcker, som snart är slut dessutom, Så länge vi båda andas. Jag vet inte vad jag ska ta mig till när jag har läst ut den. Finns det någon bok som någonsin kommer att vara med i samma liga som hela Twilight-serien?
Jag hoppas verkligen det. Vad ska jag annars ta mig till?

Snälla, tipsa mig om ni vet någon bra bok! :)


Lilla Melodifestivalen

Jag sitter här och gör typ ingenting. Är jättetrött och all min energi går åt till att hålla ögonen öppna. I bakgrunden hör jag just nu musik från Lilla Melodifestivalen.

Haha, jag gick precis till köket för att snyta mig (är jätteförkyld om någon undrar). När jag slängde en blick mot tv:n ser jag studion där musiken kommer ifrån. Det ser ju ut som ett klassrum! Men det är väl klart, det är ju för minimänniskor så det kanske inte är så konstigt.

Äh, jag ska väl inte slösa bort min energi på att skriva onödiga saker i min blogg.
Hoppas ni har haft det kul idag, själv blev man nästan veckans smarties! :) Hihi..