Tour De Ski

Godmorgon!
Nu känns det som om jag har insett att canon-kameran faktiskt är bättre. Får se när jag kanske åker och köper den. Är lite sjuk idag, fast ändå mycket bättre än igår, så det får nog bli om någon dag. Helst innan nyår.

Nu ska jag chilla lite och se på Tour De Ski!! =)

SVÅRT VAAAAAL!!!

Det går inte så bra det här. Canon-kameran verkar vara den klart bästa, men Casio-kameran är 1000 gånger sötare!

Det är ett svårt val, men självklart vill jag ha en bra kamera.

Canon eller Casio?

                           
Canon vs Casio

Är det någon av er som har erfarenhet av någon av dessa kamerorna, eller liknande?

Bilder från: pricerunner & elkjop.no

God Annandag Jul!

Godmorgon!
Jag har redan hunnit med att se slutet på en film. Kommer inte ihåg vad den hette men den gick på 3:an och den handlar om Mr Kringle.

Idag var det tänkt att jag skulle kolla på kameror på mellandagsrean, fast jag vet inte om jag ska.

Igårkväll innan jag somnade fick jag hosta, nu när jag vaknade har jag lite ont i halsen och är rätt förkyld. Det måste gå över till nyår!!! Det blir väl vitlök hela dagen... Tur att vi har små tabletter, kosttillskottstabletter med vitlök.

Björn Gustafsson - Ett livsverk var rikgit kul, lite konstig meny bara, men kul var den!! Hihihi. Han är sååå rolig!!! Tänk om vi kunde bjuda hem honom på fika! Om du läser detta så är du hjärtligt välkommen på fika när det passar dig.

Massa kramar!

Björn Gustafsson - Ett livsverk

I julklapp fick jag bland annat dvd:n "Björn Gustafsson - Ett livsverk". Nu ska vi se den, eller snart, så fort syrrorna är klara med "spelningen" i Guitarr Hero.

Tjingeling!! =)

Rosa digitalkamera

Nu är öppnar snart alla butiker sina dörrar för oss ha-galna. Eftersom det är första året jag har pengar "på riktigt" så har jag insett hur bra det faktiskt är med mellandagsrean. Överst på min lista över vad jag vill köpa är en digitalkamera, helst ska den vara rosa. Vi får se hur det går, men jag hoppas att jag hittar den jag drömmer om.

Julafton 2008

Det känns som om jag borde sammanfatta min julafton lite grann.


Den 23 december 2008
    Hela dagen gick åt till att göra julgodis, julpynta, laga julmat, klä granen m.m. Vi klär nästan alltid granen dagen före julafton.
    Jag lagade långkål, som jag kände mig tvungen att smaka sedan på julafton... Jag inhandlade de sista julklapparna och jag köpte en röd kofta som jag hade på mig på självaste julafton.
    På kvällen satt hela familjen och såg på filmen "Elf". Den var bra och riktigt julig. Sen var det bara att gå och lägga sig, trötta som vi var, och vänta på han med det stora vita skägget och de röda kläderna.

Den 24 december 2008, Julafton
    Jag vaknade tidigt. Redan innan klockan var 6. Jag trodde faktiskt att jag skulle klara av att sova länge, men tydligen längtade jag så mycket efter julen att jag vaknade. I min julstrumpa låg ett paket, ett videoband (vilket är bra att ha nu när det går så många bra filmer på tv som man vill spela in och se!).
Min ena syster var redan vaken när jag steg upp och hon hade väckt pappa också. Så jag åt frukost med dem, med julmusik i bakgrunden. Vi har en norsk julskiva som mamma eller pappa, beroende på vem som vaknar först, alltid sätter igång på julaftons morgon. Senare vaknade även mamma och min andra syster.
    Vid lunch kom släkten. Mormor, min morbror, moster, kusin och hennes italienska pojkvän. Han hade aldrig firat jul i Sverige tidigare, så det var lite nytt för honom. Tänk att aldrig ha sett Kalle Anka! Fast han förstod nog inte så mycket av det, förutom Lady och Lufsen då.
   Efter julmaten och gröten kom tomten och sen öppnade vi våra julklappar i lugn och ro. Jag fick bland annat en morgonrock (behövdes verkligen eftersom min andra är för lite OCH har en hemsk grön/blå/lila-färg), smycken och Björn Gustafsson - Ett livsverk.
   Sen efter julgodiset lämnade de sista gästerna huset och vi rockade loss här hemma med Guitarr Hero spelet som vi fick.


Några av julklapparna som jag fick.

God Jul i efterskott

God Jul!
Hoppas alla hade en underbar dag igår!!! =) Det hade i alla fall jag.
Kramar!

Kevin Borg m.m.

Ikväll kommer Kevin och två av de andra finalisterna från Idol 2008 till ett köpcentrum här i närheten. Jag tror hela familjen ska åka dit och lyssna. Det ska bli kul!!

Jag spelade precis gitarr, så nu har jag slitit upp fingerspetsarna. Hehe, men det är kul att spela så det gör ingenting.

Annars har jag bara tagit det lungt idag, igår städade jag ju hela mitt rum så det är välförtjänt vila! Hihi...
Nu får jag väl ta och baka julgodis. Marsipangrisar och Mozartkulor (som jag inte tål) står närmst på listan.

Ha en bra dag! Kramar!!

Skidor & snowboard & snö

Det är vad jag längtar efter! =)


Till dig & till alla andra

Man kan inte alltid gå omkring och tro att det är alla andra som gör fel när det i själva verket är en själv som har negativ inställning.

Tänk på det för det skulle göra många människor mycket gladare att umgås med en person som har positiv inställning.

Hej Jullov!!

Hej!
Äntligen är det jullov! Jag har verkligen längtat efter detta i en evighet nu. I skolan idag hade vi först basgruppsamling, fast det var skolchefen som fick hålla i det för vår vikarie-ph ska sluta.
Vi hade frågesport, vilket var kul! Självklart vann laget som jag var med i... hehe!
Efter det gick alla till matsalen/sittplatserna och lyssnade på när skolchefen höll tal och delade ut priser. Vi fick julmust och clementiner. Oj, jag har glömt att ta upp min ur väskan. Det får jag ta och göra!

Efter skolan gick jag på stan i en evighet, eller i alla fall i någon timme. Jag köpte några julklappar! =)

Men dem får ni inte se!!! Hiihi.

Nu ska jag hitta på något vettigt. (?)
Ha det bra! Tjaaaaaaa! =)

Jag ska nog inte använda tvättmaskinen...

Hej!
Mamma och pappa och mina 2 systrar åkte precis iväg för att handla julklappar. Själv orkade jag inte följa med, fast jag måste verkligen köpa julklappar! Idag köpte jag i alla fall en.... =)

Eftersom tvätten skulle bli färdig ca en halvtimme efter att de gick ställde mamma en klocka så att jag kunde hänga upp den.
När klockan ringer råkar jag sätta igång tvättmaskinen igen, men kommer på vad jag gör och stänger snabbt av den och ringer till mamma. Tvätten är dyngsur och det finns bara en lösning, att tvätta den igen.
Så, som ni säkert förstår så är det INTE mig ni ska fråga om ni behöver hjälp med tvätten... Hehe.

Vet ni vad som händer om exakt en vecka föresten? Jooo, det är JULAFTON!!!! Längtar riktigt mycket, trots att jag har en hel del julklappar kvar att köpa....

Tjingeling! =)

08-12-17

Godmorgon! Snart måste jag rusa, om tre minuter närmare bestämt...
Två nu...

Om exakt 1 månad fyller jag år!!! Längtar!

Dessutom är det bara 1 vecka kvar till julafton! Längtar!!! Fast jag har inte hunnit köpa några julklappar än... Tänkte ta itu med det idag, hehe. Det är på tiden.

Om jag ska hinna i tid till bussen är det nog bäst att jag går nu, hehe.
Ha det bra idag! =) <3

1 år, 1 månad, 1 dag!

Hej! Idag insåg jag något... Om exakt 1 år 1 månad och 1 dag fyller jag 18 år!!!!!! Tiden går verkligen fort ibland. Tänk, snart har hela första terminen på gymnasiet gått och jag som fortfarande är osäker på mitt gymnasieval!

Är det föresten någon som har något bra tips på var man kan åka under jullovet (som inte är för dyrt), helst där man kan åka skidor/snowboard.. =)

Kramar !!!

Skridskor for life

Hihi, nu har jag åkte skridskor. Jag har kommit fram till att jag åker fel för jag får jätteont i fötterna, men jag kommer framåt så det funkar för mig. =)

Nu måste jag göra spanska läxa och baka något som jag kan ta med till engelskalektionen imorgon.
Kramar!!

Jordbävning i Skåne!?

Imorse vaknade jag av att hela huset skakade. Det har visst varit jordbävning. Den uppmättes till mellan 4,5 - 5 på Richterskalan. Lite läskigt....

Jag som har sovmorgon vaknade istället redan vid 6:20! Hehe. Idag blir det skridskoåkning, jippie!!!

Nu ska jag kolla på Vakna! med the voice. =)
Ha det bra idag!!

Check!

Hej!!! Jag är överlycklig!!!

[x] Skrivning.

Min vecka ser ut såhär:
Tisdag: Friluftsdag = skridskotajm! Det är jättekul att åka skridskor! Längtar!!! 
Onsdag: Christmas Sharing på engelskan. + Lätt spanskaläxa! Chill...?
Torsdag: M ska uppträda så jag har fått ledigt efter lunch för att se/lyssna på henne! Kul!!
Fredag: Avslutning!!! HÄRLIGT! Sen är det JULLOV!!!!!!!!!!!!! =) =) =) <3

Puss & kram <3

Basta

Mmmm, nu har jag fått nog! Nu räcker det. Jag orkar inte hitta mer fakta till debattartiklarna. Det får gå som det går imorgon. Jag kan faktiskt inte göra mer nu. Jag som vill ha mvg... =(

Ni kanske förstå att jag i princip har suttit här framför datorn nästan hela dagen. I alla fall nästan hela eftermiddagen. I morse ville jag absolut se på damernas slalomtävling, speciellt andra åket när Anja låg så bra till.... =)

Resten av familjen är hos mormor, men jag hade inte tid att följa med pga läxor. Synd, för det var en evighet sedan jag var där sist! Vi ses i alla fall till jul.

Nu ska jag ta det luuungt och se på tv. Hihi. Känner mig helt elektrisk efter denna helgen.
Kramar.

Nu ger jag upp

Jag har suttit nästan hela dagen framför datorn för att hitta fakta till min debattartiklar. Nu ger jag upp. Jag orkar helt enkelt inte mer.

Nu är det äntligen matdags. Mums! Är jättehungrig!!!

P.S  Nu tänker jag stänga av datorn för dagen. Inga fler blogginlägg alltså.


Luciatåg med två lucior

Nu har jag och mina två småsyrror lussat för mammas kompisar. Jag kan inte säga att det gick dåligt, men helt bra gick det inte heller. Ingen av oss ville vara lucia, så det slutade med att jag hade ett rött band runt midjan (och vit dräkt) och glitter på huvudet och E hade luciakrona och glitter runt midjan. M ville inte ha luciakläder överhuvudtaget, så hon hade vanliga kläder. Hehe.

Jag kan inte säga att det går bakåt med min debattartikel. Det är skitsvårt. Usch. Blä.. Jag orkar inte mer. Men jag måste. På riktigt. Vill inte... Villl inteee... VILL INTE.

Föresten, grattis till Johan Olsson som vann dagens längdskidåkningstävling. =)

Kramar.

"Malta-Kevin" Sveriges Idol 2008

Hej!
Är det rätt eller fel att "Malta-Kevin" vann en av Sveriges största tävlingar inom musiken? Visst var han den bästa i finalen och hela tävlingen igenom.. Men jag är fotfarande lite sur på honom. Hihi.

Nu ligger jag här i min säng och tittar på skidskytte. Typiskt att det är en dag fylld med skidåkning nu när jag har min debattartikel att skriva...

Föresten, GLAD LUCIA! Idag kom jag på varför man sjunger "... elva nätter före jul", hihi. Det är ju för att det är elva nätter kvar till julafton! Längtar!!!!

Nu måste jag hitta lite fakta till min debattartikel. Ha det bra idag!
Kramar!!!

IDOL-FINAL-IKVÄLL-!!!

Hej!
Nu har jag inte skrivit på ett tag, har rätt fullt upp just nu faktiskt. Hela helgen kommer jag typ ägna åt att hitta fakta till mina debattartiklar som jag ska skriva i skolan på måndag. Usch, vill inte tänka på det!! Tänkte vila upp mig idag, typ.

Ikväll är det idol-final... Men vem vinner?
Jag hejar fortfarande på Kevin eftersom jag inte gillar Alice röst... men problemet är att jag är lite sur på Kevin. Kunde han inte ha berättat lite tidigare att han har varit med i Melodifestivalen på Malta???!!!! Då hade han kanske blivit utröstad tidigare och Alice och Robin B hade varit i final. Det är lite dåligt... Det är typ som om Måns Zelmerlöv (vet inte hur hans namn stavas.. hoppas ni ursäktar mig) skulle ställa upp i Maltas IDOL. Ni fattar. Dåligt. DÅLIG STIL.

Vad har ni haft för er i veckan då?
Jag har inte gjort så mycket tror jag... Igår missade jag många bussar så jag tog en riktig omväg hem, eftersom jag frös så mycket att jag inte kunde stå kvar på hållplatsen.
Idag var det luciatåg i skolan. Det var lärarna som medverkade i tåget. De var faktiskt riktigt bra! Sjöng olika stämmor och dansade lite och allt! Det trodde jag inte om dem. Till och med skolchefen var med! Bosse ägde som Lucia.

Nu tänkte jag se på AA-avsnittet som jag missade igår..
Massa kramar <3

Stolt som tuppen

Hej!
Jag var faktiskt ute och joggade igår... Det hade jag aldrig trott. Dock joggade jag inte så långt, men jag gick rätt långt. Hihi. Hade sällskap av mamma.

Jag har ett problem, Attack Your Grammar fungerar inte!!! Paaaanik!!!! Jag har prov i morgon och hela provet handlar om det som är där.... HJÄÄÄLP. Men som tur är så är provet bara på grammatik, så det kanske inte är så svårt, men jag vill faktiskt kunna plugga!!!!

Åhh, får försöka komma på något. Ha det bra idag! =)

Trött? Nej.

Hej!
Trots att jag var inte somnade innan klockan var 1 i både lördags och söndags är jag inte trött nu... Är lite orolig över att jag kommer vara uppe så länge ikväll också.... Inte så bra. För imorgon börjar jag 8:25.

Är det någon som vet ett bra ämne att skriva ett (två) debattinlägg om... Det står helt stilla i min hjärna.....

Nu ska jag nog gå på promenad med mamma, fast jag känner för att jogga... brukar inte känna för det.....
Ha det bra!
Kramkram.

Vinterhelg

Idag ska jag inte göra någonting. Typ. Bara slappa tänkte jag. Titta på tv, på skidåkning. =) Redan en 2:a plats till det svenska herr-staffet-laget. GRATTIS!!!

Men jag orkar faktiskt inte skriva mer. Ha det bra!


Sega jag

Klockan är redan två. Om en halvtimme måste jag börja gå till bussen. Jag har inte sminkat mig eller fixat håret. Jag orkar inte... fast jag måste verkligen göra det. Ska ju snart till Höllviken!!!

Nää, nu måste jag ta och sätta igång!! Ha det bra!! Kramar! =)

Skåneresa

Idag ska jag på skåneresa.. eller inte direkt. Jag ska till Höllviken. Jag vet inte ens var det ligger, men som tur är vet jag vilken busshållplats jag ska hoppa av på och där kommer my friends stå och möta mig... förhoppningsvis. =)

Vaknade tidigt idag, så jag hann se julkalendern! *Överlycklig*

Nu sitter jag här och lyssnar på Robin. =') <3 Tur att han finns på youtube.

Idag ska vi nog spela in, om vi hinner. Sen kommer det ut på myspace, om allt går som det ska. Hihihihihi.
Have a nice day!!

NEEEEEEEEEEEEEEEJ

ROBIN ÄR UTE UR IDOL. KEVIN SKULLE JU STÅ I GLOBEN TILLSAMMANS MED ROBIN, INTE MED ALICE. MITT LIV GÅR UNDER. ELLER INTE DIREKT, MEN ÅHHH, VAD LEDSEN JAG ÄR.


ROBIN I MITT HJÄRTA FÖR ALLTID!!! 


OCH FÖR ATT TÄNKA POSITIVT, DET HAR JU INTE GÅTT SÅDÄR ÖVERBRA FÖR DE ANDRA IDOLERNA SOM HAR VUNNIT, SÅ DET VAR NOG BÄST SÅHÄR.... ELLER VAD SÄGER DU ROBIN?


<3




Riktigt ös!

Godkväll! Nu är mina fingertoppar sönderspelade, hehe. Jag och mina syrror har övat förstår ni. Imorgon ska vi nog spela in. =) Kul.

Vem åker ut i IDOL ikväll då? Jag gissar på Alice. Hon borde åka ut nu. Hon har hängt med för länge nu, om ni frågar mig. Nu ska jag nörda mig lite och se på Postkodsmiljonären eller vad det heter. =)
SOV GOTT, när ni går och lägger er. !!! =)


JULMUSIK!

Jag såg mamma kyssa tomten


Jul.

Carola - I wonder as I wonder


[skool too-dej]

Hej! =)
Vad har ni haft för er hela dagen?
Jag har varit i skolan och jag har haft sv-prov. Grammatik... Hoppas att det gick bra, men man vet aldrig. Hehe.

Alltså, det står verkligen helt stilla i min hjärna... kommer inte på vad jag ska skriva. Kanske jag återkommer senare, fast jag vet inte.
Ha det bra alla! =)


Min roliga dag

Hej!
Idag har jag varit på möte, upptäckt att det snöar och fått reda på att det har varit värsta blixten!! Jag ska börja från början.

Jag vaknade innan JULKALENDERN, så att jag skulle hinna se den trots att jag har sovmorgon! Sen åt jag frukost och gjorde mig i ordning och annat man brukar göra på morgonen.

När jag skulle gå till bussen upptäckte jag att det ösregnade, men sen hörde jag inget regn mer och då upptäckte jag att det össnöade. Lagom till att jag skulle gå till bussen började det regna igen och när jag var typ halvvägs började det hagla. Sen när jag satt på bussen snöade det igen, vilket det har gjort typ hela dagen. Marken är vit och jag har byggt upp min snögubbe som smälte sist snön tog slut.

I skolan var allt som vanligt. Fick skolkatalogen, eller ska jag kanske kalla det för skolboken? Jättestor är den!!!! Senare i skolan gick jag och några andra på möte angående Likabehandlingsplanen eller vad den hette. Det var väl okej, vi ska ha möte igen någon gång i framtiden för att komma på hur vi ska kunna göra så att svenskar och folk med annat ursprung börjar umgås. Typ.

Kom inte hem förrän vid halv fem och då åt jag fika. Nu har jag hunnit med att äta middag också. Hamburgare... S

Julmusik <3

Carola - O Helga Natt



Tycker verkligen om Carolas julskiva!!! =) hihihihi

Är jag rolig eller?

Godmorgon! Jag förstår inte varför jag sitter här och skriver när jag måste rusa till bussen om typ 10 minuter och jag har inte ens sminkat mig eller fixat håret!!!! Streeeesss!!!
Nu måste jag rusa!!
Tjing! =)


Julmusik idag också!

Carola - En stjärna lyser så klar



Ni måste tro att jag är helt galen, men jag tänkte faktiskt lägga ut en jullåt per dag till och med julafton. Men jag älskar julmusik och hoppas att ni också gör det! Om ni inte gör det lär ni börja göra det ganska snart. Ingen jul utan julmusik.

Nästan en krock & en massa regn



Ni ser själva, regn...... regn.... jaa, faktiskt REGN! Tänk om det hade varit snö istället.... =) Det har regnat typ hela dagen, men jag har upptäckt att det precis slutade. Men förmodligen börjar det ösa ner snart igen, jag förväntar mig tyvärr inget annat.

Hade bara en halvtimmes lektion idag, som vanligt. Men efteråt stannade jag på svenska-workshop, har grammatikprov så jag behövde verkligen lite hjälp. Nu förstår jag nog skillnaden på adverbial och attribut. Men satsdelar är egentligen en hel gegga med ord och konstiga bisatser... Hihi.

Usch, idag när jag satt i bussen påväg hem så var det skitnära att vi krockade med en bil! Riktigt läskigt var det!!! Det var såhär att vi (bussen) kom på "huvudleden", men så svishar det förbi en bil tvärs över vägen i en himla fart. Man såg typ bara en färgklump. Bussen tvärnitade och var typ en centimeter ifrån att krocka med fartgalningen! Det var lite läskigt måste jag säga. Att vara så nära att krocka. Usch.
Sen backade bussen tillbaka för att se om bilen fått gott samvete och kört för att förlåta oss, men icke. Den var spårlöst försvunnen. =S

Idag fick jag veta en lite kul sak... Min svenskalärare är lika gammal som min storebror!!! Blev riktigt chockad för jag trodde verkligen att min lärare var äldre.... xD

Nu ska jag ta och läsa lite. Ha det mysigt i regnet! ♥

Hissar & Dissar

Nu tänkte jag hissa och dissa!

Jag hissar

1.
Julkalendern: vad vore julen utan den?
2. Julsånger: kul att sjunga med i och lyssna på & man får riktig julkänsla.
3. Mössor, vantar & halsdukar: Det stickade modet är toppen, nästan alla går omkring med stora halsdukar och mysiga mössor!!

Jag dissar

1.
Stora dunjackor: inte alla dunjackor, men de i skarpa färger som man ser ut som en rullande prinskorv i. (men de är bra för då håller man sig varm!)

Jul, jul, strålande jul!

Hej!
Mysmysmys! Julen och vintern är nog bland det mysigaste som finns!! Eller vad säger ni?

Är helt överlycklig för idrotten var inställd och därför kom jag hem vid 14:00 istället för vid 18:00. Förstår ni min lycka?? Helt underbart överlycklig är jag. Att det är första december gör mig ännu lyckligare. Snart är det julafton!!! Såg ni julkalendern i morse? Det gjorde jag... hihi. Den kändes lite budgetig... Men den är säkert kul. =) Låter kanske konstigt med en 16-åring som tittar på julkalendern, men enligt mig finns det inget bättre sätt att räkna ner till julen än på det sättet.

Fick föresten MVG på mitt spanskaprov (som jag tyvärr knappt pluggade till). "Ett utomordentligt resultat, Johanne! Roligt! Du kan allt! :) ", skrev min spanskalärare, och då måste jag säga att jag faktiskt blir glad!!
 

Helene Lundström - Jul, Jul, Strålande Jul



Har ingen som helst aning om vem denna Helene är som sjunger, men låten är bra och det låter bra. =)
Ha en underbar kväll! Julkramar <3