090630

Då var det sista dagen i juni, och det känns hur bra som helst.

Jag sitter här och är rädd att min färm på mina händer/armar/fingrar inte har torkat trots att det var typ 2 timmar sedan jag slutade måla. Är orolig för att jag ska kladda ner min gulliga dator med äcklig målarfärg. Lacknaftan verkar inte funka så bra på mina armar. Färgen är kvar, men å andra sidan kanske jag är helt för feg för att ta tillräckligt mycket på pappret så kanske är det mitt eget fel. Jag undrar egenligen vad som händer om man tar för mycket lacknafta och inte tvättar bort den. Jag tror att det kanske går in i blodet genom huden på något sätt och att man sedan blir helt konstig. Det är inget jag vill ta reda på i praktiken i alla fall. Kanske i teorin om det inte är allt för hemskt.

Usch som jag babblar. Det är väl vädret kanske.....(?)

TJA!

090629

Tja allihopa!

Var det någon som såg filmen som gick på kanal 5 igår? True Confessions of a Hollywood Starlet. Ni som såg den, visst var den underbar! Eller åtminstone väldigt väldigt väldigt bra. Jag tyckte om den från början till slut och längtade efter att den skulle börja igen så fort det blev reklampaus! För er som inte såg den säger jag bara se den!

Nu ska jag ta och spela The Sims 3, som faktiskt bara blir roligare och roligare för varje gång man spelar det.
Ha kul!

Filmer i massor

Hejsan!

Idag har jag typ inte gjort någonting. Såg precis på filmen Confessions of a young bride. Den var väl helt okej när man inte vill göra annat än att slappa. :)

Igår hyrde vi föresten Allt flyter. Den var inte så rolig som jag trodde men ändå bra. Såg dessutom att det hade kommit ut en ny "Legally blonde"-film, Legally blondes 3. Det är nästan bud på att köpa den. Känner att jag har blivit en riktigt filmnörd de senaste dagarna och jag tror faktiskt att jag ska köpa både Legally blond-filmen och I taket lyser stjärnorna som jag inte har sett.

Nu ska jag nörda vidare. Man måste ju faktiskt ta vara på den lilla lediga tiden man får när man är tvungen att jobba på sitt sommarlov.

Matchen igår

Att hämta upp ett underläge på 3-0 och sedan tvinga fram förlängning och därefter straffar, det kallar jag mycket bra!
Guillermo Molins gjorde många bra saker under andra halvlek, men han hade oturen att träffa stolpen när det blev dags för han att lägga en avgörande straff. Synd men samtidigt mycket bra spelat av honom och hela U21-landslaget!

Den här matchen kommer jag inte glömma (i alla fall inte under de närmaste dagarna, hehe).

Sen måste jag också hylla Robin Söder som spelade trots skada. Dock var det kanske inte det smartaste valet men eftersom Sverige redan hade gjort alla sina byten gjorde han så gott han kunde. Nu i efterhand undrar man om det verkligen var värt det, han hade ju faktiskt kunnat gå av planen redan när han blev skadad och inte väntat så pass länge som han gjorde. Nu är säsongen är över för hans del på grund av den svåra knäskadan han fick under matchen.
 
DE VALDE SJÄLVA Tommy Söderberg tillsammans med Gustav Svens
Bild: Aftonbladet.

MJ

Tja!

Jag ber om ursäkt om ni tycker att jag har varit sämst på att uppdatera bloggen, men jag har verkligen varit trött. Jobbar 7:15 - 16:00 varje dag så jag är rätt trött såhär första veckan. Men förhoppningsvis blir jag lite piggare för varje vecka som går. Har bara två veckor kvar nu, eftersom jag missade början av arbetsperioden då jag var på bilsemester i Europa!

Satte precis på tv:n och upptäckte att Sverige ligger under med 3-0 i U21-matchen mot England. Dåligt värre, men förhoppningsvis rycker de upp sig snart. Det hade ju varit så otroligt kul om Sverige lyckades ta sig till final nu när det är på hemmaplan och allt!!

Föresten måste jag säga att det är väldigt tråkigt och ofattbart att Michael Jackson inte lever längre. Jag har aldrig varit något större fan, men alltid tyckt om hans musik, så idag när jag kom till jobbet och fick reda på vad som hade hänt var det förstås tråkigt. Tänkt vilken legend han var/fortfarande är!

Hoppas ni får en nice fredagskväll!

9 länder på 11 dagar

Bilsemester i Europa!

Dag 1

Dagen till ära ösregnade och blåste det. Det var jobbigt att packa in i bilen på grund av regnet. Men tillsist kom vi iväg. Men vi kom inte så värst långt innan takboxen smällde till. Den hade gått sönder och vi hade inte ens kört i en halvtimme!

I fyra timmar fick vi stå på Biltemas parkering och byta takbox. Det blåste och ösregnade som aldrig förr och när vi tog av den söndriga takboxen var i alla fall jag orolig att den skulle flyga iväg och landa på någon annans bil, men som tur var så klarade vi det hela rätt bra. Pappa skadade sin tumme, den började blöda jättemycket, men han fortsatte ändå med arbetet.

Till sist kom vi iväg, dock fyra timmar senare än beräknat. Vi hade varit tvungna att byta om inne på toaletten på Biltema eftersom våra kläder var helt dyngsura. Men nu var vi iväg.

Första natten sov vi i Lübeck.


Dag 2

Efter en mumsig frukost på hotellet satte vi oss i bilen och körde mot Schweiz. Väl framme blev det dags att leta efter hotell. Efter att ha varit påväg in på ett mysko hotell (typ ett ställe där prostituerade utförde sina tjänster) men upptäckt alla röda lamporna gav vi oss in i St Gallen med en orolig känsla. Det var nämligen midnatt och vi hade ingenstans att bo. Hotellen i staden var fullbelagda eller stängda och påväg ut från staden såg vi hur en ambulans och en polisbil stod parkerade utanför ett hus. Just när vi körde förbi lyfte poliserna sina pistoler och rusade in i huset! Snacka om läskigt!!

Till sist hittade vi ett hotell utanför staden, men även detta var fullbelagt. Dock fanns där en jättesnäll kvinna som ringde runt till olika hotell i trakten. Det fanns inget ställe som kunde ta emot oss så det hela slutade med att vi fick sova i ett konferensrum.
 

Dag 3

Ännu en morgon fick vi jättegod hotellfrukost. Denna dag åkte vi upp till toppen av Säntis och såg på den fina utsikten bestående av sex olika länder.

Natten tillbringade vi på ett vandrarhem i Underwasser.


Dag 4

På morgonen begav vi oss till byns mataffär för att handla frukost. Vi satt på bänkarna vid ett torg och åt frukosten. Runt omkring oss fanns det fullt av berg och kullar. Snacka om fin "frukost"-utsikt!

Vi åkte till St Gallen för att ta en titt på staden i dagsljus. Sedan åkte vi till Österrike och fikade på ett litet café där även en nunna satt och fikade. Vi åkte till Liechtenstein där jag gick på toa, haha. Sen tankade vi och då såg vi en till nunna.

På kvällen åt vi god middag i Lugano.


Dag 5

En dag i Deiva Marina, Italien. Såg en struts på stranden.


Dag 6

Vi var och såg på det lutande tornet i Pisa, vilket var häftigt såklart. Men jag fattar inte hur man kan vara så korkad att man lyckas bygga ett torn så snett.

Gick även in i en katedral där det pågick en gudstjänst.

Senare åkte vi och hälsade på min kusin och hennes pojkvän och hans pappa. Det var mycket trevligt att träffa dem!


Dag 7

Denna dagen var jag kvar på campingen och läste och drack vatten. Pappas plånbok blev stulen, vilket inte var särskilt kul!


Dag 8

Midsommarafton gick inte så bra att fira utomlands. Vår sill och gräddfil som vi hade med oss vågade vi inte ens äta.

Vi packade ihop tältet och åkte till Ospedalett (Italien), en by/stad nära Sanremo.

Vi åkte även till Nice (Frankrike) och körde helt vilse, vi råkade hamna på flygplatsen och blev tvungna att köra in i parkeringshuset för att komma bort där ifrån. Sen åkte vi även förbi Monte Carlo (Monaco) där vi såg en massa häftiga bilar och självklart casinot.


Dag 9

Mamma och jag gick och handlade proviant till resan i en mataffär. Det fanns inget rullband till varorna i kassan så man la fram korgen till en person som tog upp de och slog in vad det kostade och gav varan till en annan person som packade in i påsar. Haha, det var lite skoj.

Vi körde förbi Turin, genom Mount Blanc-tunneln som är ca 11 km lång!

Middag åt vi på en lyxig restaurang i Chamonix. Hotellet vi bodde på var det absolut bästa på hela resan! Det var mysigt och fint och de som jobbade där var jättetrevliga!


Dag 10

Vi vaknade på världens mysigaste hotell och åt god frukost. Under frukosten gick vi även ut och kikade på personer som skulle bestiga Mount Blanc, som var påväg ner från en bergstopp i snön. Det var en riktig upplevelse att se!

Efter den goda frukosten åkte vi till Geneve och åt. Sedan åkte vi till Lousanne där vi träffade vår gamla barnvakt och hennes sambo och deras svenska vänner.

Ett 4-stjärnigt hotell i Freiburg, Tyskland blev vår plats för övernattning.


Dag 11

Dagen spenderades i bilen. 2 besök på Burger King och några stopp på olika bensinmacker.

Färjan till Danmark gick 22:55, så vi var inte i Danmark förrän 23:45. När vi körde över Öresundsbron hade vi oturen att hamna bakom två jättestora lastbilar som man inte fick köra om.

Vi kom hem till sist och då var klockan 2.


9 länder på 11 dagar. - 472 mil.


Woho, 4-0

Äntligen gör alla det. Äntligen gör alla mål!! Okej, kanske inte alla men många.

Just att Zlatan gjorde mål betyder otroligt mycket för alla, tror jag. Trots att lagen (Sverige och Malta) inte håller samma klass så måste jag överösa beröm över de svenska spelarna!

Jag säger det igen, ÄNTLIGEN!

The Sims 3

The Sims är verkligen beroendeframkallande, så nu när The Sims 3 släpptes kände jag och min syster oss tvungna att gå på jakt efter det. Vi hittade det och blev överlyckliga. Nu har jag spelat i typ en evighet, och insett att jag borde ta och äta... bara för att gubben i spelet äter betyder det ju inte att jag blir mätt... Haha!!

Hittade föresten världens sötaste finaste och bästa skor igår, gladiatorsandaler med nitar från Din Sko. :)

Idag blir det kanske sommarklänningsjakt, om jag orkar... Jaja, kram på er!

Härligt värre

Hej!

Just nu känner jag mig bara så otroligt lättad och glad. Kompletterade både MaA och MaB idag och det kändes verkligen bra. Hoppas bara att det också gick bra!! Lämnade även in alla skolböcker. Nu ska jag inte till skolan igen förrän på torsdag då det är skolavslutning!

Det är så himla härligt just nu måste jag säga! Fast jag har ju en skoluppgift kvar...... varför svarar inte min lärare på mitt mail någon gång???

Jaja, SPELAR ROLL! Det är ju snart sommarlov!!! :)


Asjobbigt

Hej!

Synd att det inte räckte hela vägen för Robin Söderling, men trots allt har han under de senaste veckorna spelat helt fantastisk tennis!

Jag sitter här och håller på att tråka ut mig. Som vanligt måste jag egentligen räkna matte, men just nu pallar jag verkligen inte det. Det känns astråkigt. Speciellt när jag får fel på varenda tal jag räknar. Åh, hur ska jag lyckas i morgon?

Även om jag inte vill, så måste jag fortsätta med den jobbiga matten. Tja så länge!

Hej

Idag har jag fullt upp, faktiskt. Det blir matte som vanligt. Imorgon är det äntligen över och jag är ledig enda till skolavslutningen! Det ska bli riktigt härligt! :)


Sveriges nationaldag

Glad Sveriges nationaldag!

Dagen till ära ska jag umgås med en drös norrmän... Haha, nä, men pappa ska ha syskonfest! (Vilket ska bli jätteskoj).

Annars måste jag plugga, som vanligt. Nu är det matte B som gäller... Så vi hörs senare, kanske.
Ciao!

Först ut


Härmed inleder jag min nya kategori med att hylla Robin Söderling för hans fantastiska insats i Franska mästerskapen.

Efter att ha besegrat Rafael Nadal i ett tidigt stadie, har han nu även besegrat Fernando Gonzalez och tagit sig till final! Det är helt otroligt och just därför tycker jag att han ska hyllas!

På söndag gäller det, då är det final. Men i ärlighetens namn så spelar det faktiskt inte så stor roll hur det går där. Hans insats i Franska mästerskapen är verkligen värd en Bragdmedalj! :)

Bild från: http://sydsvenskan.se/sport/article436456/Soderling-i-final.html.

Men aaarrrghh

Är det inte typiskt!!?

Här har jag suttit och räknat matte och när jag äntligen är klar med uppgiften går jag för att skanna in den i datorn, så att jag kan skicka in den till min mattelärare, och självklart funkar inte scannern. VAD ÄR PROBLEMET LIKSOM?? Hade jag vetat det hade jag inte varit så irriterad..

Äh, jag får väl skicka iväg ett mail ändå bara för att fråga när jag ska komplettera på måndag, för annars lär jag inte få reda på det.

Pappas födelsedag :)

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det pappas födelsedag, HURRA HURRA HURRA! Grattis pappa!!!! Hoppas du får en underbar dag! (Du har glömt att berätta vad du vill äta till kvällsmat, bara så att du vet, hihi)!!

Jag sitter här och är väldigt trött efter nattens läsning, men jag vet att jag inte kan gå och lägga mig nu. Idag har jag en massa skit att ta itu med. En massa pluggande alltså. (Inget illamenat för jag tycker om läxor och plugg egentligen).

Det är väl lika så bra att sätta igång med allt jag måste, dvs, göra mig i ordning och sedan plugga järnet!
Have fun! :)

Twilight....

Igår låg jag och läste i en evighet (och jag menar det verkligen).

Jag håller på att läsa tredje boken i Twilight-serien, Ljudet av ditt hjärta och den är grymt otroligt bra. Problemet var bara att när klockan blev tolv så ville jag inte läsa mer, men då kunde jag inte sluta eftersom det precis hade hänt något läskigt (kalla mig töntig men ibland kan faktiskt böcker vara läskiga).

Så där låg jag i min säng och läste för att komma till ett kapitel som inte var läskigt. När klockan var halv 2 var jag framme. Då hade jag nått mitt mål och kunde gå och lägga mig utan att drömma mardrömmar. Haha.
 
Snacka om att jag var trött när jag vaknade vid 6-tiden för att gratulera pappa som fyller år idag! :)

Mitt nya namn

Haha, jag börjar känna mig som en klag-Maja eller något. Under loppet av några timmar har jag:
♥ Lämnat in ett förslag om att det borde vara bättre sopsortering i området där jag bor.
♥ Mailat kommunen och frågat varför vattnet smakar så äckligt.

Nu har jag bara en sak kvar att göra och det är att ringa till tillverkaren av min tv och tala om för dem att ljudet är konstigt. Det är väl bara att sätta igång då.

Nästan klar!!!

Nu är jag nästan klar med uppgiften i HiA. Om det inte hade varit så att jag inte visste vad historiska frågeställningar är, så hade jag nog varit klar nu, men istället fick jag skicka iväg ett mail till min lärare för att be honom om hjälp.

Jag upptäckte att jag har skrivit på den rätt länge nu och att det faktiskt kurrar i min mage = lunchdags. Synd bara att jag inte är sugen på någon mat, för annars hade det ju varit ett perfekt tillfälle att fixa ihop någon mumsig mat nu när jag för en gångs skulle har chansen att slippa skolans äckliga mat.

Nu måste jag också fixa mig, sitter här i pyjamas och morgonrock och klockan är tio i 12! CIAO!

2009-06-04

God morgon!

Ännu en ledig dag har jag framför mig. Idag blir det massa pluggande, shopping med mamma och problem med vilka skor jag ska ha på mig. Jag kan ju inte åka och shoppa i ett par söndriga flip-flop, men tyvärr verkar det vara exakt så det kommer bli. Mitt skoskva på ena foten har nämligen blivit till världens största och äckligaste blåsa och jag vill inte att den ska spricka (eller något annat äckligt) när vi ska gå omkring i affärer. 

Men det hela löser sig nog. Hihi, ett par flip-flop på fötterna kan väl inte skada.

Nu är det nog bäst att jag sätter igång att plugga om jag vill ha någon chans att höja mina betyg i matte och historia...
Tja då! :)

Trötta ben & skoskav

Åh...., hej!

Nu har jag kommit hem från skogen (läses: vildmarken). Jag har skoskav och är jättetrött i både benen och huvudet, men jag ångrar inte dagens promenad på cirka 1,5 mil(!).

Det hela började med att jag och några till från skolan hoppade av på hållplatsen som våra lärare sagt åt oss att hoppa av på. Det var meningen att det skulle finnas någon lärare på plats som skulle möta upp oss, men eftersom bussen var försenad så visade det sig att läraren redan hade gått tillbaka till skogen. Så där stod vi mitt ute i ingenstans och hade ingen som helst aning om var vi var och åt vilket håll vi skulle gå.

Vi hittade dock någon att fråga om vägen, så sedan var det bara att gå i den riktiningen i drygt 3 kilometer. När vi kom fram till skogen hittade vi våra lärare efter en stunds letande. Vi fick karta men ingen kompass.. Sedan var det bara att orientera. Trots att vi gick vilse så hittade vi alla märken(?) och tillbaka. Efter lite mer en 7 kilometers orientering fick vi korv med bröd och dricka. Snacka om att det behövdes!

Sedan var det dags att gå tillbaka de dryga 3 km till busshållplatsen och åka hem igen. Shit pommes frites! Snacka om jobbig dag. Hahahaha.

Buss till ingenstans

Nu är jag trött. T-R-Ö-T-T-!-!-! Jag är trött på pluggande och jag är trött på matte, och jag är trött på att vara trött.

Jag kan tala om att jag har följt mitt schema rätt bra. Men jag insåg aldrig hur jobbigt det skulle bli att inte hinna klart med något av det jag tänkte göra. När jag väl hade kommit igång med något så var det dags för nästa sak. Jobbigt värre, så ett litet tips, gör aldrig scheman över tiden du ska plugga, för det funkar inte.

Nu måste jag gå in och kolla busstider, ska som sagt orientera imorgon, så det gäller att jag kan ta mig dit.

Schemalagd dag

Hej!

Visst är det skönt att vakna vid tolv och veta att idag, ja idag är jag ledig. Det tycker i alla fall jag. Tyvärr så har jag en hel del läxor (eller rättare sagt kompletteringar) att göra, men smart som jag är har jag gjort ett schema över dagen. Förhoppningsvis betyder det att allt kommer bli mycket roligare att göra. :)

Igårkväll somnade jag inte förrän vid 2-tiden. Min syster hade varit på skolbal/lärarmiddag, så jag och pappa satt uppe och kollade på film tills det var dags att hämta henne, vid halv ett. Sen förstår ni ju själva att man inte kan somna direkt när man kommer in i huset efter att man har varit utomhus. Eller, det kan åtminstone inte jag, så därför låg jag och läste rätt länge.

Idag däremot gäller det att jag somnar i tid, för imorgon är det orientering med skolan. Det ska nog bli kul, tror jag. Fast helt säker är jag inte. Men jag tror det. :)

Nu är det bäst att jag börjar följa mitt schema.. Ha det bra idag!
Kramar!