Diskret tror ni va?

Hej!

Idag började jag skolan vid 10, men först hade jag ph-samtal. Lektionerna idag var kul, eller, jag är inte van vid att ha vanliga lektioner, jag har typ bara det på torsdagar och eftersom jag har varit borta två torsdagar i rad känns det som om jag har glömt hur det känns att ha riktiga lektioner.

Efter skolan, som slutade vid ungefär halv två, skrev jag klart min fördjupningsuppgift i historia som inte ville bli klar igår. Jag blev inte helt nöjd, men jag satt i två timmar i en 27 grader varm skola, så vad kunde jag göra. Det gick inte att sitta kvar längre. Det var rätt kul, för ju längre jag satt där desto roligare blev lärarna. Hur ofta ser man två lärare försöka skrämma varandra? Eller en lärare som försöker kasta sina nycklar över ett rör för att fånga dem på andra sidan samtidigt som en annan lärare står och hejar på? Kul var det! :)

Mindre kul är det att vissa inte förstår att jag faktiskt är rätt uppmärksam. Jag märker när man tisslar och tasslar, när man vill undvika mig helt enkelt och tror att man gör det på ett diskret sätt. Jag kan tala om att diskret var det sista det var.
Men bry er inte om mig, för jag är inte intresserad av att vara med er ändå. Det är bara så att ni råkar vara de mest normala i klassen.

Äh, nu ska jag inte hålla på att tråka ut er. Gå ut i solen nu eller något.
Trots att det är Valborg idag känner ingen i min familj för att hitta på något, inte jag heller för den delen. Så det blir nog bara en lugn Valborg här hemma.
KRAMAR!

TWIIIIIILIIIIGHT

Kan någon gissa vad jag gjorde igårkväll?



Svar: Såg på Twilight, såklart!

Stolt ägare

Nu har jag varit ute och shoppat.... eller rättare sagt köpt världens bästa film!!! TWILIGHT ÄR MIN!!! :D

Nejnejnejnejnej

Jag har glömt att plugga........ så nu måste jag verkligen börja, hihi...

Nejnejnejnejnej

Jag har glömt att plugga........ så nu måste jag verkligen börja, hihi...

27 grader

Hej!

Fy vad varmt det är, både utomhus och inomhus!!! Jag har aldrig varit med om något liknande, eller, jo, det är klart att jag har det, men inte i år...

Idag släpps Twilight på dvd här i Sverige. Det enda jag vill göra för tillfället är att rusa iväg till Elgiganten och köpa den. Jag har insett att om jag "lånar" lite pengar av mig själv, som jag har lagt undan till en USA-resa, så har jag råd att köpa den idag! Nu får jag bara hoppas att den finns kvar...!!!

Nu är det nog bäst att jag skriver klart min fördjupningsuppgift i historia så att jag kan lägga något åt sidan.
TJIING!

Historia, Betty, AA, sova


Just nu sitter jag och tänker på mitt kära lilla Latinamerika-arbete som måste göras. Jag borde verkligen göra det men jag har absolut ingen motivation. Det kanske får bli ensista-minuten-uppgift som vanligt. Men vad är det egentligen för fel på att göra sina läxor/arbeten i sista minuten. Jag blir mer motiverad då, så det funkar bra för mig.

Nu är klockan snart 20:00 och då börjar ju Ugly Betty, vilket jag inte vill missa. Så jag får väl skjuta på uppgiften till imorgon, då MÅSTE jag göra den...

Om jag bara orkar

Hej!

Då var jag hemma från ännu en dag i skolan. Hade prov i excel, och det gick väl bra. Det var bara ett g-prov och jag klarade mig! :)

I bussen på hemvägen var det smockfullt med människor, jag har aldrig tidigare åkt i en så full gul buss. Som tur var fick jag sittplats så jag slapp i alla fall att stå upp hela vägen hem, tack för det!

Nu hade jag tänkt sätta igång med en historieuppgift jag har till torsdag. Det hade varit riktigt skönt att bli klar med den idag så att jag får det chill resten av veckan som är kvar. Oj, hehe, nu blev jag lite borta, tjuvlyssnade på mamma och pappa som pratar om intressanta saker, hihihihihihihihi. Men hursomhelst så tänker jag fortsätta på uppgiften nu.

HA DET BRA!

P.S. Det blev rätt bra väder idag till sist, hehe. D.S.

Jag trodde det var fint väder...

...hahaha. Jag har hela morgonen gått och tänkt på vad fint väder det är ute, men precis insåg jag att det är rätt molnigt. Haha, jag känner mig rätt pantad för tillfället måste jag säga. Så nu sitter jag här och skrattar för mig själv.

2 dagar kvar

WIIIIIEEEE!!! JIIIPPPIIIEE!!!

Ni kanske undrar varför jag skriver såhär. Men för er som vet att Twilight kommer ut på dvd den 29 april kanske förstår exakt varför jag just skrev som jag gjorde. Men, jag konstaterade ju för någon vecka/dag sedan att jag inte kommer ha råd med den då. Jag hade planerat att jag skulle ha pengar till den, men inte ens nu när den är på extrapris hos Elgiganten har jag råd. Lite surt, men om jag har tur finns både extrapriset och filmen kvar till helgen, då jag har pengar igen. Nu får jag bara hoppas att inte hela Skåne har fått för sig att åka och köpa den på onsdag för då lär det ju inte finnas någon kvar till mig när jag väl har pengar.

Twilight Drama: Inspelningen stoppas!

Bild: http://www.posh24.se/robert_pattinson

2009-04-26 = Erikas födelsedag!

Grattis på födelsedagen lillasyster!

Jag var precis i köket för att se hur många grader det är ute. 19,5(!!!!!!!!!) stod det på termometern. Är det inte helt otroligt? För två veckor sedan hade jag precis kommit hem från en skidsemester och nu är det strålande sol och jättevarmt! Det är rätt konstig hur det kan vara så. Dock var det ju typ 10+ när i skidbacken men ändå. Det var ju snö!!

Nu kallar pappa och säger att det är matdags, så det är väl bara att rusa iväg och äta. Sen blir det iväg och handla mat och mobilt bredband med honom. :)

Ha det bra!!  

Räddning av fiskar

Jag har precis räddat våra fiskar.... med hjälp av min syster.

När jag upptäckte att min lillasysters guldfisk inte rörde sig utan låg och sov på en sten kallade jag på henne. Hon gav alla fiskarna mat och sedan var hon snäll och gav dem en godisbit. :)

Sen trodde vi allt var bra.. men så upptäckte jag att pumpen inte fungerade, vilket betyder att fiskarna inte får någon luft. Så då räddade jag dem genom att ge dem en syretablett.

Nu lever förhoppningsvis fiskarna ett tag till. :D

Ryan Sheckler på min dörr

Hej!

Jag vaknade för snart en timme sedan och jag har redan hunnit fixa en viktig sak... Nu har jag Ryan Sheckler på min dörr. Det är bara ett problem, eller två, mamma tycker inte om honom och jag har satt bilden på den sidan av dörren som är mot vardagsrummet, så hon kommer bli tvungen att se honom varje dag. Jag tyckte däremot att det blev jättefint, men om det blir för mycket för mamma får jag väl flytta honom till insidan av dörren istället.

Dagens outfit


Tröja & kofta - Gekås
Jeans - BikBok
(Ignorera raggsockorna, hehe).

Vadå pensionärer?

Hejsan!

Äntligen är jag hemma igen efter en kort skoldag. Jag hade nämligen bara ett nationellt prov i engelska i 80 minuter. Provet gick väl sådär, det var uppsatsskrivning. Jag använde väldigt enkla ord, för jag kan inga komplicerade så det blev bäst så. Dock hann jag inte renskriva hela texten så jag tog bort det jag inte tyckte var så viktigt, men jag tror resultatet  blev hyfsat bra ändå. Det som ändå irriterar mig är att jag planerade att jag skulle börja renskriva klockan tio, vilket jag gjorde, men ändå hann jag inte. Hrmmf.

När jag åkte hem med bussen hoppades jag hela tiden att det skulle hoppa på någon i min ålder som man kunde smygtitta på, men inte alls. Istället hoppar det på nya pensionärer på nästan varje busshållplats. Inte för att det är något fel på dem, verkligen inte, men det var lite tråkigt bara, haha.

Nu skiner solen så jag kan väl inte sitta här hela dagen. ;)
Ha det jättebra!!

AAAAARRRRRGGGGHHHH!

ARRRRRGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

Ursäkta mitt lilla utbrott, hehe, men jag var tvungen att göra något. Varför ska det vara så otroligt svårt att skriva ett argumenterande tal för kravmärkt. Jag menar vad är problemet? Vad är felet på mig?? Varför går det inte???? Jag läser en sak säkert tio gånger utan att förstå något av vad jag läser. Nu orkar jag inte mer. Jag är inte van vid att be andra om hjälp, för jag tycker att jag klarar av det mesta bra på egen hand, men detta går bara inte.

ÅHHHHHHHHH, varför ska det vara så himla svårt???


Min dröm

Jag har precis kommit på vad jag vill jobba som när jag blir "stor". Mästerkock såklart! Efter att ha sett på Ratatouille har jag insett att det är vad jag vill bli. Tänk er ett fint ställe med fint upplagd mat och bla bla bla... det skulle vara helt fantastiskt.

Självklart skulle alla ingredienser vara ekologiskt odlade och allt sådant bra.

Det är min framtid, eller åtminstone så jag hoppas att den kommer att se ut. Fast om jag hoppas på det vet jag inte riktigt, för jag vill ju inte veta vad som händer i framtiden, jag vill att allt ska vara oförutsägbart. Som ett oskrivet blad.

Godis i beredskap

Nu har jag och pappa varit och handlat godis... Mitt påskägg är fyllt på nytt. Visst är det mysigt att äta godis från ett påskägg! Det tycker i alla fall jag.

Något positivt för tillfället är att jag nu kan äta hur mycket godis jag vill...., tills det tar slut förstås. En negativ sak för tillfället är att jag har insett att jag inte kommer ha råd att köpa Twilight-filmen den 29 april. :(

MADE

Hejsan!

Jag sitter här framför tv:n, med datorn i knät och väntar på att MADE ska börja. Det är något tråkigt "Rob & Big marathon" på MTV för tillfället som jag inte orkar titta på. Jag måste verkligen göra ingenting känner jag. Om jag själv hade fått bestämma hade jag sugit ut alla tankar om skolan som finns i min hjärna just nu. Det är verkligen för mycket. Jag vill inte tänka på den och det tänker jag inte heller.

Just nu funderar jag på om jag inte borde gå och köpa lite godis att fylla mitt tomma påskägg med. Det är kanske inte direkt vad jag brukar sitta och tänka på, men de senaste dagarna har jag haft ett otroligt sug efter godis.

Wiiee, nu är det reklam, vilket innebär att det snart är dags för MADE hoppas jag!! :)
KRAMAR! :)



Update: Det blev inget MADE-tittande, jag hade redan sett avsnittet. :P

Vän sökes

Är du snäll, positiv och omtänksam, då uppfyller du kraven för att bli kompis med mig. :)

2009-04-21

God morgon/lunch bloggen!

Jag har sovmorgon som vanligt. Det är så skönt att börja vid halv 3 samtidigt som det är riktigt frustrerande. Varför kan man inte klämma in typ 2-3 lektioner/dag så att man kunde gå i skolan varje dag men inte så överdrivet länge. Jag borde egentligen inte klaga, för jag trivs ju faktiskt rätt bra med mitt schema, bortsett från att jag slutar vid fyra på både måndagar och tisdagar numera. Dessutom hade jag gärna velat sluta lite tidigare på onsdagar också då jag slutar vid tre. När jag slutar vid tre så betyder det att jag missar min buss som går då och får vänta i 45 minuter på nästa för att sedan komma hem vid halv fem. Inte kul alls faktiskt! Men, jaja, skolan är snart slut och nästa termin lär mitt schema förhoppningsvis bli bättre.

Idag vaknade jag vid tio. Det var otroligt skönt! Jag har inte vaknat så sent på flera veckor och jag behövde verkligen sova ut! :) Så nu är jag på lite bättre humör. Men att min dator och tv inte fungerar som de ska gör mig fortfarande arg!!

Nu ska jag inte sitta här och komma på saker som gör mig arg, det är ju faktiskt fint väder och jag har ju rolig läxa att göra.... Så ha det så bra idag! Kramar.

2009-04-19

Hej!

Idag är en sådan dag då jag inte känner för att göra någonting, samtidigt som jag känner för att hitta på en massa saker. Riktigt irriterande med andra ord. Men egentligen så vet jag exakt vad jag vill, jag vill att det ska bli sommarlov så att jag kan sluta tänka på skolan för en gångs skulle. När jag försöker göra ingenting är det nämligen det första som poppar upp i hjärnan. Har jag mycket läxa nästa vecka? Har jag "riktigt" idrott imorgon eller är det bara teori? Jag vill inte tänka på allt det där!

Igår hade jag och lillasyster minimini det bra när vi var på shoppingrunda. Jag hade bestämt mig för att jag behövde ett par ljusa jeans och det blev det också. Så nu känner jag mig lite mer redo för sommaren.

Föresten är jag sur på min dator (och tv) för tillfället. Det är något flash som inte är installerat på datorn, men hur många gånger jag än laddar ner det så är det ändå inte installerat!! Till och med pappa har hjälpt mig, men det funkar inte.
Sen är det min tv också. Ibland när jag ser på den så knastrar ljudet riktigt mycket så att det tillslut stängs av automatiskt. Alltså vad är felet?????? Så är det inte på den andra tv:n som vi har i vardagsrummet!

Nu ska jag sticka! Mamma ärvde en massa garn så jag ska kolla vad det är för något intressant och sen hitta någon beskrivning på internet. Det blir kul.

Ha det bra i solen!

2009-04-16

God morgon!? Det lät otroligt fel, för jag har varit vaken sen 6-tiden. Det får bli hej istället. :)

Jag är sjuk. Feber, ont i halsen... Tråkigt, för det är verkligen inte kul att vara hemma och uggla när man kan vara ute i solen (fast det blåser ju rätt mycket ute, så det kanske inte är någon höjdare att vara där heller).

Idag har jag en matteuppgift som måste göras. Vi har fått i läxa att göra en statistisk undersökning. Min går ut på att gå till parkeringen och se vilket bilmärke de olika bilarna har och om färgen har något med märket att göra. Eh, kul? Nej. Men det måste göras och det måste göras bra om jag ska ha någon chans att höja betyget.

Ha det bra i solen!


2009-04-15

Hej!

Hur har dagen varit? Min har varit bra tror jag. Jag fick skjuts av pappa till skolan vilket jag är mycket glad över. Det är så skönt att slippa åka buss.

I skolan hade vi klassråd, som jag inte tycker var till så mycket nytta, och sen hade jag spanska. Men mellan lektionerna hade jag håltimme, vilket var riktigt tur eftersom det var min tur att redovisa på spanskan och jag inte hade börjat på min redovisning än. Så hela håltimmen satt jag och skrev. Själva redovisningen gick väl sådär. Att stå framför några personer och prata, dessutom på spanska, är inte riktigt min bästa egenskap, men ändå gick det helt okej. Jag var såklart nervös, men inte så värst mycket om man jämför med hur jag kan vara. Jag kommer ihåg på mellanstadiet då jag skulle läsa om vad jag hade gjort på helgen eller på något lov och jag började skratta så jag grät på grund av nervositet, haha. Hela klassen började också skratta, såklart. Men det var kul.

Ett problem som uppstod under min redovisning var att jag inte vet hur man säger de olika siffrorna, t. ex. 1679, hur säger man det? Jag hade inte tid att fråga någon, så istället skrev jag upp talen på tavlan när jag kom till dem. Jag tror faktiskt att det var lättare för de som lyssnade att förstå vad jag menade, eftersom att jag inte tror att det är så många i min grupp som har så bra pejl på siffrorna på spanska.

Efter skolan tog jag bussen hem till en kompis. Där var jag hela eftermiddagen (slutade vid 11 och var hos henne vid 13och kom sedan hem vid 17+). Vi bakade och spelade fotboll och såg på tv på datorn. Föresten så tycker jag att det är bra att man kan se på tv-program på datorn nuförtiden. Så var det inte för något år sedan.

Dagen har varit bra och nu ser jag fram emot en lugn kväll! Kramar!

Godkänd

Jag har aldrig blivit så glad för ett G på ett matteprov tidigare! Om ni missade det så hade jag prov på hela Matte B innan lovet och det gick verkligen dåligt. Jag fattade inte mycket alls och var orolig för att inte ha klarat provet. Men det har jag och nu är jag otroligt lättad.

Men jag kommer förmodligen bli tvungen att ändra mitt mål i kursen till ett VG, satsar på MVG såklart men det känns rätt långt borta nu...

Ugly Betty time!

Så ja!

Nu är klockan snart 20:00, och för en gångs skull är det något bra på tv. Jag har aldrig varit en "Ugly Betty-älskare", men efter att ha varit hemma hela dagen, på grund av sjukdom, har jag hunnit se två avsnitt och tyckt att de var bra. Därför är jag extremt taggad inför kvällen. Vad kommer hon att ställa till med? Eller vad kommer hon att göra bra? :)


Bild: http://www.posh24.se/america_ferrera/ugly_betty_pa_hal_is

2009-04-14

God morgon!

Gårdagen avslutades med familjefilm från mammas och pappas bröllop! Den filmen är verkligen rolig att titta på, hihi, så romantisk och en så rolig släkt jag har. Filmen börjar i en buss där alla pappas syskon och respektive + barn övar på en låt som de ska framföra senare under middagen. Den är riktigt bra. Både filmen och låten alltså.

Jag vet inte om jag är sjuk idag eller inte. Jag har i alla fall ingen feber, så jag tänker gå till skolan (som inte börjar förrän klockan 14:20). Dessutom vill jag verkligen inte gå här hemma hela dagen, för båda mina systrar är sjuka! :P

Jag borde kanske sminka mig och laga mat så att jag hinner med bussen som går om 2 timmar, hehe. Jag tycker verkligen inte om att stressa. 

Hoppas ni får det bra i vårsolen idag! Kramkram!


09-04-13. Annandagen. Mammas födelsedag!!!!!!!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE MAMMA!!! :) Jag hoppas att tårtan smakade bra.. :D

Då var man hemma igen efter en underbar vecka i Gesunda, Dalarna. En vecka fylld med värme, snowboardåkning, en dags skidåkning och en tur runt Siljan. :) Nu förstår ni som läser denna lilla bloggen varför jag inte har uppdaterat något under hela veckan.

Hoppas ert påsklov har varit bra! :)

Tidig morgon

God morgon!

Klockan är inte mycket, halv 9 nästan, men ändå vaknade jag. Istället för att ligga kvar i sängen i någon timme bestämde jag mig för att gå upp och fixa med min iPod. Så det är vad jag håller på med nu. Men det går inte så bra. :S

Idag är det äntligen lördag!!! En dag då man kan sova ut..........eller inte, haha. En dag då man kan göra ingenting.........eller vara tvungen att åka och shoppa och handla "hemliga saker". :)

Nu ska jag fixa min iPod (låtar), ha det jättebra idag!! :D

Matematik B

Matteprovet gick åt skogen.

Så, nu har jag berättat det för typ hela världen. Det är inget jag skäms över och jag hade ju redan insett att jag skulle få svårt att förstå det, så därför blev jag inte överraskad och jag kan väl inte heller säga att jag är besviken. Visst, jag hade kunnat fortsätta att räkna igårkväll när jag fick ont i huvudet och ja, jag vet att jag hade kunnat räkna mer flera veckor tidigare, men jag trodde inte det var så svårt. Jag trodde verkligen inte att det skulle vara så svårt att förstå alla funktioner och allting, men tydligen var det svårt. Väldigt svårt.

Jag har aldrig pluggat till ett matteprov under hela högstadiet och  ändå fick jag MVG. Nu på gymnasiet när vi hade prov i matte A, så pluggade jag nog lite tror jag. Till detta provet har jag pluggat varje dag (nästan) i en hel vecka, och ändå förstod jag det inte. Trots att jag hade haft de olika delarna i läxa tidigare under terminen.

Som tur är så har jag de nationella proven kvar, och då kan jag väl hoppas att det går vägen. :)

Sjuk.

Godmorgon!

Då var man helt plötsligt sjuk, eller, det kom ju inte direkt som en överraskning, jag har haft lite feber i flera dagar nu.

Idag ska jag väl göra läxor antar jag. Jag har ju inte tid till något annat, typ.
Nu kallar matteboken!
Kram!

April, april!

Eh, godmorgon!

Jag är verkligen kass på att komma på aprilskämt. Det hela känns rätt uttjatat..

Idag har jag bara np i engelska, speaking. Så jag sitter här och funderar på när jag måste ta bussen och blir stressad på grund av det. Seriöst, hur kan man vara stressad när man börjar 13:45. Det finns inget att stressa till men ändå känner jag mig rädd för att missa bussen, inte hinna göra mig i ordning eller inte hinna äta lunch. Vad jobbiga vissa saker kan vara ibland.

Jag känner att om min stress ska försvinna idag så borde jag göra mig i ordning nu.
Vi hörs sen, kanske. :)