Helgen, sammanfattning

Hej alla glada, och ledsna också för den delen!
Jag hade tänkt skriva en kort liten sammanfattning om min helg, för er som är intresserade... (typ inga, tyvärr).

Fredag - Först jobbade jag till 16.00. På kvällen såg vi på film, och sedan somnade jag, efter vissa glasiga händelser....

Lördag - Vaknade vid 12.00, det vill säga att jag sov väldigt länge för att vara mig! Dagen spenderades hemma, jag tog det lungt och på kvällen blev jag tvungen att ta en promenad.

Söndag - Idag vaknade jag vid 8:a-tiden av att pappa bakade bagles (mums!!!!) och vanliga frukostbullar! Mamma och jag stack iväg och köpte present till Gunilla (min moster) och senare åkte hela familjen hem till henne. Det var kul. Kom precis hem därifrån och snart ska jag sova!! Är jättetrött!!!!!

Så, det var vad jag har haft för mig denna helgen. Jag har ätit så mycket att jag känner mig helt uppsvälld! Uuuhh, ska nog aldrig äta godis igen...... hehe.

Godnatt!

Godmorgon!

God morgon!
Jag har precis vaknat, eller jag vaknade för cirka en timme sedan nu, men det känns som om jag precis vaknade!
Idag händer det nog inte så mycket.. ska se på Project Runway vid fyra.. jag orkade inte se det i onsdags.
Annars ska jag nog bara ta det lungt, inomhus! För ute regnar det typ...
Nu babblar jag bara en massa gojja igen.. kommer inte på något vettigt att skriva såhär på morgonen. Men ha det bra, och på måndag ska jag på sån där Körutbildning, så att jag ska kunna börja övningsköra! :)
Kramar!

Filmtips inför helgen

Hej!
Nu är det snart helg, så därför tycker jag att det skulle vara passande att tipsa om några bra filmer som man kan se om vädret fortsätter att vara såhär dåligt!




Save the last dance - Jag tyckte inte denna filmen verkade så väldigt bra, men när jag såg den ville jag bara se den igen och igen. Den handlar om en tjej som i hela sitt liv har dansat ballet, men så dör hennes mamma, och hon vill inte längre dansa. Hon blir kär.......



Mean Girls - Den är min absoluta favoritfilm! Den är riktigt tjejig, så den kanske inte är det roligaste för en kille att se på. Den handlar hur en tjej vill vara populär och så förvandlas hon till typ värsta knäppisen! En kopia av den populäraste i poppis-gänget, typ. Jättebra film!



An Unfinished Life -  Denna filmen är sorglig och riktigt bra. Det handlar om en mamma och hennes dotter som flyr från mammans pojkvän. De åker till dotterns farfar, pappa till dotterns pappa som har dött. Farfarn är inte så glad när de kommer, men efterhand blir dottern och farfarn bättre och bättre vänner.

Se dem, de är grymt bra allihopa!! Även om de inte är speciellt nya, så rekomenderar jag dem verkligen!
Själv hade jag tänkt att jag skulle se Atlantis 2 och Ciao Bella.

Massa kramar! :)

Skumma folk i Malmö

Haha. Ännu en dag på jobbet avklarad.
Idag kom det förbi några roliga människor:

1. En riddare.. han sa: "Gift er aldrig"... Okej.., menade han allvar? Jag tror inte det... :S
2. En snäll tant, som bland annat sa: "Åhh, det är verkligen giftiga gaser ni får i er när ni står och målar, ni måste verkligen ta några steg ifrån emellanåt, eller använda gasmask.....................Hejdå! Glöm nu inte att gå ifrån ibland".
3. En man stod länge och stirrade på vad vi höll på med... sen gick han.
4. En annan man gick förbi och vred på huvudet, alltså för att han kollade på något. Det visade sig vara färgburken.. Han sa: "Det var en dyr och bra sort ni målar med". Vi bara...okej.

Det jag har lärt mig idag: Man kan få kul av att människor pratar med en! :) Så prata gärna, står det någon som målar staket eller liknande men ni inte förstår vad de gör, FRÅGA! Det uppskattas verkligen! :)

Ännu en skrapande dag

Hej!

Idag har jag skrapat och skrapat och skrapat bort gammal färg från ett staket. Jättekul.....NOT! Mitt sommarjobb är helt enkelt väldigt långtråkigt, men å andra sidan så är det bra betalt! (Tror jag i alla fall, har egentligen ingen koll på vad en 16-åring normalt tjänar i timmen, men jag tjänar 69:70 + semesterersättning som är på typ 13:60 kronor, så det blir ca 80 kronor!)

Det är REA överallt i stan... känner för att shoppa en massa saker nu på rean, men jag har inte tid... kanske jag får en stund över på fredag efter jobbet... hoppas det!! :)

Ja, nu ska jag väl inte störa er mer, för jag kommer inte på något intressant att skriva om... haha!

Kram!

Topp 5 Lista!

Mitt favoritsmink för tillfället!


1. High impact mascara, Clinique ca. 190 kronor. Den ger långa ögonfransar, vilket jag tycker om, men det tar ett tag att lära sig att få på den rätt.



2. Fridas Läppglans, gratis om man köper tidningen. För länge sedan köpte jag en Frida-tidning, där man även fick ett läppglans på köpet. Det är grymt bra, även om det är lite kladdigt, men läpparna blir helt coola!



3. True Match Powder, Loréal Paris. Ca. pris? Har bara provat detta på Kicks, men det känns alldeles underbart perfekt. Syns inte övermycket vilket är ett stort plus! +



4.
Vattenfast ögonskugga, Maybelline ca pris 80 kronor? Jag tittade bara snabbt inne på Kicks och såg dessa söta ögonskuggor, har inte provat dem, men gillar dem ändå!


5. Rouge, från H&M kostar ca 39:50 kronor? Det är faktiskt bra, trots sitt pris!


Hoppas att ni fick några tips! Tipsa gärna mig också vad ni tycker om sminket! :)

Något jag fastnade för!

Igårkväll kom jag äntligen på vilken foundation det var som var så väldigt bra!
True Match Powder, från Loréal Paris. Men nu är frågan.. är det verkligen en foundation? Det står ju powder, så jag vet inte. Men det var riktigt bra! Rekomenderas! (nog)
Får se om jag köper den när mitt puder är slut...







Waterproof?

Hej alla!

Idag efter jobbet gick jag till Kicks. Där handlade jag vattenfast mascara... väl inne i affären kom jag på att jag inte hade någon aning om vilken av de vattenfasta mascarorna som var bäst.. jag kanske skulle ha kollat lite på internet först.. menmen.
Nu har jag köpt Maybellines vattenfasta mascara Define A Lash. Någon som har provat den? Vad tycker ni om den? Jag har inte testat den än, men återkommer så fort jag har gjort det.

När jag var där inne på Hansa Companiet insåg jag att det var REA i alla affärer.. blev så sugen på att shoppa, men liksom... jag har inga pengar än. Jaaajjaa..

Dagens bortgjordehet: Jag gick in på Hansa efter en hel dag ute, skrapandes på staket. Det jag inte tänkte på var att hela mitt ansikte blev fullt av svarta färgbitar och smuts från staketet... så när jag var inne på Kicks upptäckte jag detta hemska som hänt. Jag såg ut som en sotare!!! Så jag blev som en galning och testa en massa olika foundations. En av dem var föresten helt grym, men självklart har jag glömt bort vad den hette.. typiskt mig!

Kramar!

Midsommar!

Hej!

Jag har inte kunnat blogga på några dagar nu, eftersom jag har campat.
Det har varit kul, men lite långtråkigt emellanåt.


Detta har hänt:
Torsdag: Först jobb och midsommarlunch på jobbet. Sedan en 6 timmars lång biltur (eftersom vi hade båten med oss fick vi bara köra i 80 km/h). Kom fram till slutmålet vid 00:30.
Fredag: Midsommarafton, var det visst.. Märktes inte så mycket... men vi åt i alla fall midsommar-mat. Mums! Lunch åt vi på Ackes. :) Satte även upp förtältet till husvagnen.
Lördag: Midsommardagen. Gick på promenad... åt chicky bits på en pizzeria. Det var gott!  :P
Söndag: Äntligen blåste det inte så mycket, så nu är båten i havet! Jag var grym på att köra den! :) Fast sen kom det en stor båt och då ville jag inte köra mer.... xD

Hoppas er midsommarhelg var kul! :)
Kramar!

Dag 3

Hola, que tal?
Estoy muy bien.... pero ahora me gustaria dormir.


Okej, på svenska istället..
Hej, hur är det?
Med mig är det bra, men nu skulle jag vilja sova.. typ.

Tredje dagen på jobbet var helt okej.. de andra diskuterade att de inte förstod sig på varför man bloggade.. det tyckte typ det var töntig.. kanske det är, men jag tycker det är ett bra sätt att skriva av sig på. Jag har så mycket (onödigt) att berätta helt enkelt.
Imorgon är det midsommarlunch med alla kyrkogårdsarbetare. Det ska bli skönt att slippa jobba i typ någon timme. haha.
Midsommar firas i det kära bohuslän.. härligt. På måndag är det ju "back to work" liksom...

Föresten, ikväll spelar Sverige mot Ryssland!
VEM VINNER?


Kramar Joojjo.

Dag 2

Min andra dag på jobbet var helt okej. Det vi gör är målar, skrapar och borstar. Det råkade komma lite färg på en gravsten (jag spillde inte på den, bara så ni vet), så det blev lite hemskt en sekund...., men sen tog vi lacknafta (vet inte hur det stavas) och vips så försvann det.. typ.

Är rätt slut nu, men funderar ändå på att åka lite på min kära skateboard...... kanske jag gör det.

Annars har det inte hänt så mycket än, jag jobbar ju liksom från 7:15 - 16:00, så det har inte hunnit hända så mycket annat.
Var hos en spegelman, för jag och mamma skulle hämta våra efterlängtade badrumsspeglar som vi har varit utan i typ två månader. Hoppas att de passar!!!!

Mat idag:
Frukost nr. 1 : Två rostade mackor med honung (och smör).
Frukost nr. 2 : En macka med ost, mums.
Lunch : Pastasallad och vindruvor.
Fika : Bullar och vindruvor.

Haha, intressant va...

Hej så länge! :)

Jobb..

HEEEJ!

Första dagen på jobbet idag.. och jag är helt slut, trots att det inte var jobbigt!
Vi var fem stycken som skulle sommarjobba nu i fyra veckor... och vår uppgift idag var att skrapa och borsta staket, runt gravarna. Haha, det var inte så hemskt som det låter, man tänkte knappt på att det var i en grav man stod, och hade fällt upp ett partytält (pga regnet)... en sak som var lite läskig var att det åskade och blixtrade, och där stod jag och höll i ett järnstaket... :S

Nu är jag väldig trött, så snart går jag nog och lägger mig, men jag ska föröka att vänta till minst klockan nio.. kanske.

GODNATT i förskott!

Synd!

Sverige förlorade mot Spanien igår, på ÖVERTID!
Zlatan gjorde Sveriges mål, vilket jag är oerhört glad över, han förtjänar verkligen det!!!

Orkar inte skriva mer nu, så hejdå! xD

Ute.

Var precis ute och åkte skateboard med min lillasyster. Det var kul, fast det började regna.
I helgen är det skateboardtävlingar i Stapelbäddsparken.. hade varit kul å åka dit och kolla, men jag orkar inte idag och imorgon ska vi ha gäster... så det blir nog inget.

Holland vann med 4-1 mot Frankrike igår.. det var bra, men som sagt, det är ett mycket bra lag, Holland. Heja!
Sverige möter Spanien idag klockan 18.00. Ska bli skoj att se den matchen. :) Heja Sverige!

Holland/Nederländerna!

Hur långt tror ni att Holland kan gå i EM? Efter matchen mot Italien börjar man förstås undra... jag såg inte den matchen, men eftersom jag var påväg hem från Liseberg just då, men min holländska lärare berättade hur duktiga de var!

Vinner de mot Frankrike idag? Kanske det.

Matchen går inte att missa: TV4 klockan 20:45!

Shopping!

Hejsan!
Äntligen fick jag nytta av mitt shoppinghumör. Jag köpte bara två saker, men ändå...
* Värmeskyddande spray, eller vad det heter..
* Jeans från Bikbok!
Så nu är jag glad. :)





 

FIKA!

Hej!

Här kommer några tips på vad man kan äta för gott till fika!!

* Corn flakes, mjölk, socker och banan
* Rostade mackor med honung
* Bagles, hemmalagade. Pålägg: smör, philadelphia-ost, skinka och ost. Ibland kan det vara gott med lite miracle wip också.
* Kakor.. alla sorter!!
* Glass.
* Mackor med olika pålägg.

Nu ska jag äta fika... får se vad det blir...
Skriv gärna vad ni brukar äta till fika, så det blir lita fler saker på listan.

Hejdå!

Jag är levande!

Tjatja!!

Det var inte så svårt att platta sitt hår. Plattången är übersöt! Med blommor och allt. :) Jag måste åka iväg och köpa sånt där värmeskyddande spray, eller vad det nu heter. Men orka göra det idag.
Vädret verkar inte var på min sida, det regnar.. så det lär inte bli någon skateboardåkning idag. :( , men  jag har hela sommaren på mig, så det är nog lungt...

Igår på Fields provade jag ett par finfina byxor, men dem fanns inte i min storlek.. får kolla här i Sverige efter ett par liknande, billigare, istället.

Jag börjar irritera mig på att jag inte försår mig på hur man "designar" sin blogg... arrrrggghh.. får försöka lära mig. ;)

Hasta luego!!

Plattplattplattång

Nu ska jag försöka platta mitt hår. Kommer bli en utmaning!

Ha det bra gott folk xD

Danmark!

Hej igen, kära bloggläsare ( :

Efter skolavslutningen cyklade jag som sagt hem, till ett mycket tomt hus. Ingen annan var hemma, trots att både mamma och pappa hade semester.
De var tydligen på min lillasysters avslutning, som inte hade slutat efter tre timmar! och där var min andra syster också.

När de kom hem fick vi vars en skolavslutningspresent. Jag fick en plattång! :D dessutom fick jag blommor från familjen och från mormor, och jag fick även pengar från mormor.

Efter presentöppningen åkte vi iväg till Danmark. Jag har ett favorit bagles-ställe på Fields, så dit åkte vi! Mums! Jag har visst glömt berätta att jag älskar att äta bagles! Här är mina två favoritställen:

* Bagles-stället på Fields
Bagles , ligger i Malmö

Vi åt upp vår mat och sedan gick mamma och pappa till Bilka. Jag och min syster gick omkring i affärerna, men hittade inget skoj. Nu är jag verkligen på shoppinghumör (händer inte så ofta).

SÅ GLAD JAG ÄR ATT JAG SLIPPER MIN KLASS NU, DEN OFRIVILLIGA SKOLAN ÄR SLUT OCH NU ÅTERSTÅR BARA DEN FRIVILLIGA! :D

KRAMAR ( :                                                                            


SOMMARLOV!

Slut på 9:an, slut på grundskolan....!

Nu är det sommarlov!!! Wiieeee!!!!

Detta kommer jag bland annat göra i sommar:

* Sommarjobba 4 veckor
* Campa i några veckor!


P.S. Grym match igår Sverige - Grekland. Bra att Sverige vann med 2-0... Är jätteglad för Zlatans skull! Tänk, nu har han slut på "måltorkan"!!!! D.S.

Today!

Vaknade försent idag. Och fick skynda.
Vi hade klassensdag typ. Det var meningen att vi skulle äta glass, och vi fick 45 kronor var, eftersom vi inte behöver vår klasskassa längre. När alla hade fått sina pengar stack de flesta hem. Men jag och några andra stannade kvar ett tag.. tills vi insåg att vi nästan hade förstört ett bord..... så vi fick lite dåligt samvete och åkte hem.. xD

Nu sitter jag här hemma och vet inte vad jag ska hitta på. Ute är det väl halvfint väder. Emellanåt tror man att det ska regna och ibland verkar det bli fint badväder.

Igår.

Igår:
Vaknade jag tidigt (6:40), för hela skolan skulle till Liseberg och Universeum.
Bussen gick 8:30.
När vi kom fram till Göteborg tog vi oss snabbt runt på Universeum (noooot, vi var tvungna att vara där i 2,5 h!!).
Sen kom vi till LISEBERG. Där var det kul! Jag gick med min kompis som var där med sin klass (vi går inte i samma skola, så alla undrade vem det var). Men det var kul. Vi gick med hans kompis och mina två "kompisar". Jag åkte det mesta, förutom barnkarusellerna och såna där som snurrar jättemycket, som till exempel Tornado.
Hem åkte vi vid 21:00, och vi var hemma lite efter 0:00. Därför hade jag inte tid att blogga igår.


SOL blir REGN ?

Ännu en solig dag... häärligt, men det är så himla varmt!!

Är det någon mer än jag som tror att det kommer regna i juli/augusti? Alltså, rätt mycket då.. jag hoppas inte det, men det var precis så det blev förra sommaren. Min so-lärare hade faktiskt en bra förklaring till det, som jag självklart har glömt bort. Typiskt mig :P

Weell, imorgon åker jag till Universeum och Liseberg med skolan... på Liseberg ska jag träffa en av mina kompisar, som jag sedan ska gå med. Har typ inga kompisar i klassen, så det passar juh bra.
Jag har aldrig varit på Universeum, så självklart ska det också bli kul! Men när man tänker på allt så längtar jag mer till Liseberg. Ska bli kul att åka alla roliga bergochdalbanor och sånt!!! :)

Adiós!

Ojdå..

Det var många dagar jag klarade av att skriva minst en gång om dagen.. nu börjar jag om från början igen!! Igår, hade vi kalas för pappa, eftersom han fylde 51 i torsdags. Tyvärr fick min syster och mamma åka till akuten, där de var typ hela dagen, och på grund av det var JAG tvungen att hjälpa till väldigt mycket.. jag lagade melonsallad, rulltårta, städade och jag lagade efterrätt! Låter inte så jobbigt, men det var det!!!!

Idag tänker jag typ inte göra något alls. Försökte sola lite på studsmattan, men det var tråkigt, så jag gick in. Jag som vill bli brun innan jag börjar sommarjobba! Varför, egentligen när jag ska vara ute hela tiden..

Jaja, hoppas ni alla hade en trevlig nationaldag igår!!



GRATTIS PAPPA!

Grattis grattis grattis pappa på födelsedagen!


Nu, eller rättare sagt 00.30 i natt var den fruktade balen över. Det var inte så farligt som jag trodde, även om det var väldigt ovant att ha klänning.
Han som jag var tvungen att dansa de två första danserna med (vals och foxtrott (stavas??)) var inte särskildt bra. Trotts att vi hade gått igenom på idrotten hur man gjorde kan jag meddela att han var sämst.. ta inte illa upp.
Maten som vi fick var väl helt okej. Förätt; någon sorts räk och musselgoja. Varmrätt; kött, potatis och svampsås. Efterrätt; mumsig glass med jordgubbe, vispgrädde och choklad.

Nu måste jag börja göra mig i ordning. Kort skoldag idag. Börjar 12.00 och slutar 14.00 (vilken jag tror kommer bli tidigare).

Toodiiloo

Slutet nära :S

Heej!

Nu är snart skolan slut.. och gymnasiet väntar till hösten.
Hade den sista "vanliga" lektionsdagen idag. Det var väl sådär, vi gör inte så mycket på lektionerna. Såg klart en film på spanskan som faktiskt var rätt bra. Den hette "Allt om min mamma" (tror jag).

På idrotten idag övade vi på att dansa. Vals, foxtrott (hur stavas det??) och salsa dansade vi. Det gick verkligen bra.... speciellt salsan...NOT!

Ikväll gäller det, då är det bal. Ska bli lite kul å se alla i klänningar och sånt. Men jag tycker inte om att ha det på mig....menmen. Alltså, sen kommer vi till det där med väska, som man kanske borde ha med sig dit.
1. Jag har typ ingen liten väska.
2. Vad jobbigt det verkar att gå omkring med en.
3. Om jag inte tar med en så har jag ingenstans att ha pengar o mobil..mm.

Vi får se hur allt blir...
kram så länge

Snabbtitt i min lilla mini smink-necessär!


Till balen..

Nu är rätt så mycket planerat.. såhär kommer jag kanske se ut på balen:

* Rosa Klänning, från Vila
* Vita skor, från dinsko
* Smycken..., inget bestämt, det som finns i mitt smyckeskrin..
* Frissyren fixas med plattång.

Kommer inte på mer nu.

Seeeg

Så seg jag har blivit på att skriva i min kära lilla blogg! Ähh, det får bli ändring på det nu! :) Från och med idag ska jag försöka skriva minst ETT "inlägg" om dagen. :)

Så, här kommer nummer ett för idag :D

Passar på att tycka om att det är soligt idag, så därför har jag på mig "svala" kläder. Kortärmad svart tröja från JC, Jeans-shorts (tidigare jeans) från Miss Sixty, och vita leggings från H&M. Om ni är intresserade så klart. Har ingen kamera, så ni får inte se!