31 januari 2009

God morgon!
Imorgon är det februari! Är det bara jag som tycker att tiden har gått otroligt snabbt??
Jag längtar till snön. Jag vill verkligen åka snowboard snart... men först måste jag få hem den. I morse var det ett hjälmtest, vilket var toppen eftersom jag ska köpa en. Den jag har kollat lite extra på var bäst i test, så det är positivt. Men den är skittung! Det känns som man har huvudet i en potatis, typ. Men ändå.

I helgen vill jag nog åka till Nova Lund och köpa både en hjälm och en "väska" till min bräda. =)
Tur att jag har pengar till det....... Det tråkiga är bara att jag vill köpa en massa nya kläder och sånt, men det får bli efter april. Då ska jag verkligen shoppa.

Jag sitter här och hoppades få se på alpint på tv:n, men de har flyttat starten pga dimma. Men nu tror jag att jag struntar i det och tar ett bad istället.
Kramar!

Lite läxor borta, många kvar

Hejsan!
Har ni haft det bra idag? Det har jag, eller sådär i alla fall. Bortsett från att jag inte ville gå upp ur sängen i morse så har väl dagen varit okej. På engelskan hade vi redovisning och det gick rätt bra tror jag. Eftersom typ hela klassen förutom min grupp tog det oseriöst så ligger vi nog rätt bra till betygsmässigt, hoppas jag. Men sånt kan man aldrig veta.

Mitt matteprov är rättat nu... jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Ett vg är alltid ett vg, eller i detta fallet ett vg+. Jag förstår verkligen inte hur man ska göra för att få mvg. Jag får väl fråga.

Igår var det ju tänkt att jag skulle göra en massa läxor. Visst gjorde jag en del, men kanske inte så många som det var tänkt. Men nu har jag planerat om. Så idag ska jag göra naturkunskap, svenska och plugga till religionsprovet som jag har i morgon. Hjälp, det hade jag nästan glömt bort. AAAARGGHH!!

Ha det kul!
Kramar.

Islam, kristendom, spanska...

... och lite engelska?
Jag har rätt mycket att göra. Jag har i alla fall skrivit stödord till redovisningen på engelska, men resten av läxorna har väl inte varit någon hit direkt. Kanske jag skulle ta och göra lite Naturkunskap. Ja, det gör jag. Hejdå.

Tisdag

God morgon! Eller det kanske passar bättre med god lunch?
Har ni sovit gott?
Det har jag. Dessutom har jag fått sova hur länge som helst, eftersom jag är ledig idag! Tyvärr har jag en massa läxor som jag måste göra, så det blir inte en så avkopplande dag, men bättre en skolan i alla fall.

På torsdag ska jag klippa mig.... jag vet inte riktigt hur, så jag försöker tänka ut en bra frisyr. Det kanske bara blir topparna. Jag är trött på mitt uppklippta hår och vill bara få bort det, så att allt är jämnlångt istället, fast det lär ta ett tag. Slitet är det i alla fall, så det behöver verkligen klippas.

Efter lunchen planerar jag att sätta igång med mis deberes (mina läxor), och jag hoppas att jag lyckas.
Ha det bra idag!

Se Jesus Christ Superstar!


... Jesus Christ Superstar, är du Messias är Gud din far? (En textrad ur en av sångerna i Jesus Christ Superstar).
Igår var jag med familjen på Malmö Opera och såg på Jesus Christ Superstar, med Ola Salo i huvudrollen. Jag måste säga att det var en helt otrolig upplevelse. Alla som medverkade var jätteduktiga! Om ni har möjligheten att se denna fantastiska musikal, så gör det! Ni kommer inte att ångra er.
 
Det var en lite speciell föreställning för de medverkande, tror jag, eftersom det bara var folk som har någon anknytning till kyrkan som satt i publiken. Efter showen applåderade alla jättemycket och när till slut Ola Salo kom in på scenen ställde hela publiken sig upp. Känslan då går inte ens att beskriva, det var verkligen fint.

Som jag tidigare har sagt, SE DEN! Om jag hade haft möjligheten hade jag gärna sett den igen.

Bild: Malmö Opera.

Fredag.

Hej!
Äntligen är det fredag!!! Förstår ni hur mycket jag har längtat efter denna dagen? Dagen innan helgen! Dessutom ska jag på Jesus Christ Superstar ikväll med familjen och det ska bli kul!!!

Skolveckan har varit dryg, men rätt bra. Nästan inga läxor... =) Jag ber om ursäkt för att jag verkligen har varit kass på att blogga, men äh, det är väl upp till mig när jag ska och inte ska göra det.

Min mage kurrar skitmycket just nu, jag är nog hungrig. Med tanke på lunchen som inte var särskilt god är det kanske inte så konstigt. Minipotatisar och någon äcklig kasslerliknande sak dränkt i fettig sås. UUUUSCCCH!

Lite positiva saker som har hänt idag är att jag har bokat klipptid, så jag ska klippa mig på torsdag i nästa vecka. Jag tror att det bara blir topparna för jag känner för att spara till långt hår.
När jag gick till bussen träffade jag plötsligt två personer som jag kände igen, den ena var en kompis som jag har känt i hela mitt liv och den andra var hans kompis.

Ha det bra!!

Charlotte Kalla, en värdig vinnare

bild

bild

bild





Varför vann hon både pris för årets prestation och Jerringpriset?
Jo, det var bland annat för det ni ser här under!





Bilder: sydsvenskan.se och http://sydsvenskan.se/sport/

Ledig tisdag

Hejsan!
Jag har nytt schema nu igen. Det är rätt bra måste jag säga..

Måndag: 8:25 - 16:00 (+ en jättehåltimme däremellan)
Tisdag: LEDIG.
Onsdag: 8:25 - 15:05 (+ en jättehåltimme däremellan)
Torsdag: 10:05 - 14:05
Fredag: 8:20 - 11:40

Rätt bra måste jag säga.

Nu är jag riktigt hungrig så jag ska ta och äta lite lunch!!
Ha det bra!

Blått ljussken på min födelsedag!

Igår, på min födelsedag, satt mamma och jag och såg på tv. Plötsligt ser jag hur det blinkar till utanför fönstret. Jag var helt säker på att det var ett blått ljussken som lyste upp hela himlen, men mamma sa att jag nog bara hade tittat för snabbt mot vår utebelysning. Tydligen så var det inte så.

Idag står det i tidningarna om det som ingen än verkar veta vad det är. Kan det vara en meteor eller vad var det?

När jag skulle gå och lägga mig kunde jag inte sluta tänka på det blåa ljuset. Tänk så är det utomjordningar som har kommit på besök!!!! =S


En bra dag

God morgon!
Jag hinner egentligen inte skriva nu, dels för att jag måste göra mig i ordning innan gästerna kommer och dels för att mitt batteri på datorn håller på att ta slut. Så jag skriver snabbt, hehe.

Gårdagen avslutades perfekt. Helt plötsligt kommer ringer det på dörren och där står min kompis och hennes mamma. Helt oväntat! Och jättekul. Jag blev jätteglad och jag är det fortfarande, för det betyder så otroligt mycket. De stannade i någon timme. =)
Efter att de hade gått igen så såg vi på världens bästa film, skulle jag tro.

Ha det bra idag!


Grattis till mig! =)

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag!!!! =)
Jag vaknade tidigt imorse, lite efter sju, och vid åtta tågade familjen in med födelsedagspresenter till mig!! Ni kan inte gissa vad jag fick!!!! Jag fick världens sötaste och finaste SNOWBOARD!!!!! Dessutom så fick jag den fina svarta väskan från nuknuk som jag önskade mig! Från min ena syster fick jag två jättegulliga halsband, ett med ett "J" på! Av min andra syster fick jag nagellack (fransk manikyr, min favorit!!). Så ni kanske förstår att jag är överlycklig. Jag fick även ett grattiskort, som innehöll en hundralapp, från min pappas syster och hennes man.

Vi åt lunch på mitt favorit-äta-lunch-ställe, Bagels, och efter lunchen åkte de som ville skridskor (jag och E). Jättemysigt var det! Till fikat var vi hemma igen, eller njaaa klockan var nästan halv fem tror jag när vi började äta på den övergoda våffeltårtan. Mums, vad god den var. Vanliga våfflor med jordgubbssylt och vispgrädde staplade på varandra.

Nu väntar jag på middagen, som jag också har bestämt. Det blir köttbullar och stuvademakaroner. =) Ikväll tror jag vi kommer se något bra på tv, men vad vet jag inte. Jag har lite beslutsångest förstår ni... hehe. Det är mycket man får bestämma på sin födelsedag. ;)

Ha det bra!
Kramar!!


VMT!

Hej bloggen!
Matteprovet gick överbra. Eller det kändes rätt lätt faktiskt, tack o lov. Det vara bara en uppgift som var lite klurigare, enligt mig då förstås. Det var en cirkelsektor och blablabla. Haha.

Jag ser fram emot att klockan ska bli 14:20 för då slutar E, och då ska vi glo på Veronica Mars! Hehe, världens roligaste program typ.

Detta blev ett rätt kort inlägg, hoppas ni inte blir alltför ledsna.
Ha det bra!

Nattvardsbehållare i läder?

Hejsan!
Idag har jag pluggat och pluggat och, ja just det ja, pluggat! Jag har matteprov imorgon. Matte är egentligen ett sådant ämne som man inte borde behöva plugga till, men fattar man inte det så måste man. För det är precis vad det handlar om, att förstå. Allting har en logik bakom sig som det gäller att klura ut. Ibland är det lätt och ibland är det inte fullt så lätt. I 9:an behövde jag knappt göra något för att få MVG på proven men nu har det blivit lite svårare och det insåg jag när vi hade vårt första prov och jag bara fick VG! Jag som vill ha MVG. Matte är ändå rätt kul faktiskt, ibland. Men inte när man håller på att somna.

Jag bestämde mig för att koppla av lite efter middagen, så jag tittade på tv. Dock resulterade det hela i att jag somnade där framför tv:n. Inte det bästa direkt. Nu är jag trött bara för att jag somnade, men jag har i alla fall lyckats ta mig igenom repetitionsuppgifterna. Tyvärr hade jag en massa fel på avsnittet med funktioner så det blir ordentlig pluggning när mamma kommer hem och förhoppningsvis kan hjälpa mig lite. =)

Nu är det snart min födelsedag och igår låg det ett paket i brevlådan när vi kom hem. Det var nog något till mig och jag kan nästan gissa vad det är. Hihi, men mamma påstår att det är en nattvardsbehållare i läder som hon skulle ta med sig till sitt jobb. Hehe, låter inte det som en lögn?

Ha det bra! Kramar!

AA - Andra Avenyn

Hejsan allihopa!
Jag har inte bloggat på hela helgen och inte i måndags heller. I helgen kände jag helt enkelt inte för det och i måndags hade jag inte tid. Min "gamla" kompis var nämligen här och vi hade det jättekul tillsammans! =) Kul att man fortsätter att träffas trots att det har gått så många år. Vi lärde känna varandra i ettan tror jag. När jag flyttade i början av trean fortsatte vi att hålla kontakten lite grann och förra året började vi umgås "på riktigt" igen.

Imorse när jag läste tidningen såg jag att Andra Avenyn börjar idag. Så kul, jag har verkligen saknat det. Eller nej, haha, jag har nog inte direkt saknat det när jag tänker efter, men det ska bli kul att se på det. Alltså, helt seriöst, så fort jag skrev att jag hade saknat det så försvann all längtan efter det. Haha, konstigt. Men i alla fall, idag klockan 21:00 - 21:45 (!) är det dags igen. 45 minuter långt och senare sändningstid. Någon mer än jag som ska se på det?

Alla skådisar i höst

Eftersom jag är ledig idag ska jag försöka räkna lite matte, jag har prov på fredag och jag vill gärna få bra betyg i Ma A.
Ha det så bra idag!

Bild: svt.se.

Fullspeckad vecka framför mig?

Hej! Har ni haft det bra idag? Det har inte jag. Hahahahaha......(?)
Första skoldagen efter lovet kan nog aldrig vara bra, men att den skulle vara såhär dålig hade jag inte kunnat föreställa mig.

Nästa vecka kommer det hända mer än vanligt för mig.
Måndag: Buffertdag + kompis.
Tisdag: Ledig???
Onsdag: Begravning.
Torsdag: Skolstart nr. 2.
Lördag: Min födelsedag! =)

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag har redan tittat lite på Veronica Mars, så det finns inte så mycket kvar. Hihi.
Ha det bra.

Veronica Mars!

Hej & god kväll!
Idag har jag nästan bara tittat på Veronica Mars. Jag har bara sett ett avsnitt innan utan att förstå vad det var men idag... jag har nästan varit fast vid tv:n. Eller inte riktigt. Tror jag har sett 3 ½ avsnitt, hehe. Om ni inte har sett det någon gång så gör det! Eller, nää föresten, då kanske ni blir beroende, precis som jag har blivit. Min ena lillasyster har också blivit tokig. Imorgon börjar ju skolan igen och hon funderar på att spela in alla avsnitt som visas imorgon. Hoppas hon väljer att göra det... hihi.

Ja, som sagt. Imorgon är det skola igen. Jag tror den börjar då, fast jag blev lite osäker när jag kollade schemat på intranätet. Där verkade det som om vi började idag, men så kan det väl inte vara. Jag kan ju knappast haft fel, *skojar*.

Nu ska jag förbereda mig inför dagens Top Model avsnitt. Såg ni det igår?
Jag hejar på Hannah, för hon verkar så kul. Men jag hejar nog på Clark också. Hejaheja!

Föresten, visst var det ett grymt andraåk Johan Brolenius gjorde igår när han kom på 5:e plats i slalomen i Zagreb. =)

Ha det bra!!


En kort önskelista och så lite snö

Om ni har missat det så får ni veta det nu, jag fyller år om 11 dagar! Jag undrar vad jag kommer få i födelsedagspresent. Har nästan bara önskat mig dyra presenter så antagligen får jag något från min önskelista eller så får jag inget. Men det kan ju vara bra det med, om man säger så. För ibland är det kanske överraskningarna som man blir gladast för, eller? Själv vet jag inte.

Nu har jag kollat på herrarnas slalom från Zagreb. Det gick ju rätt bra för svenskarna måste jag säga. Glöm inte att titta på andra åket senare idag, så att ni vet hur det går.

Ett lugnt lov?

God morgon!
Har ni sovit gott? Det har jag tror jag, fast jag vaknade vid 9. Hade gärna sovit lite längre...

Idag är det helgdag, fast det gissar jag att ni redan vet. Jag vet inte vad jag ska göra. Tänkte försöka jogga lite senare, fast jag vet inte. Men man måste ju börja någonstans om man vill komma någon vart.

Jag har inte haft på min mobil på evigheter känns det som. Jag kanske har fått något kul sms, men ärligt talat så orkar jag inte bry mig. Det är lov och jag vill inte göra någonting. Bara ta det lugnt och kanske träffa någon riktig kompis. Att ta det lugnt har funkat rätt bra måste jag säga, men jag har inte träffat någon av mina kompisar än. Får se vad resten av ledigheten har att bjuda på.

Nu får jag gå och se vad dagen har att bjuda på. Haha, det lät rätt kul... Men i alla fall.
Ha det bra! Kramkram.

Jag behöver DIN hjälp

Efter en lång stunds letande har jag insett att det inte verkar finnas så många skidspår (i alla fall inte som det står hur mycket snö det finns).

Nu har jag kommit på att jag vill bli medlem i en skidklubb. Tyvärr verkar det inte finnas så många "seriösa" skidklubbar i Skåne, vad jag kan hitta. Om det är någon här som är medlem i en skånsk skidklubb så snälla skriv till mig!!! Jag börjar fundera på att starta en egen skidklubb, fast det låter lite konstigt måste jag säga. Fast man vet aldrig vad som händer. Kanske det är ett bra nyårslöfte.... eller inte...

Jaja, jag ska fortsätta mitt letande. Föresten, middagen var väl sådär. Kycklinglår med ris + grönsaker.

Längdskidspår i Skåne?

Är det någon mer än jag som tycker att tiden går otroligt snabbt? Eller i alla fall dagarna. Idag har det dock nästan varit som om en minut är en timme.

Tror någon att det finns längdskidspår öppna i Skåne? Jag tänkte kolla upp det på internet, men är inte säker på att jag hittar det någonstans. Men eftersom det är så kallt här så borde de väl ha fixat lite konstsnö någonstans, för det kan väl knappast ha snöat... eller?

Jag undrar vad det blir till kvällsmat idag. Min mat har varit rätt tråkig idag måste jag säga. Mackor till frukost, tunnbrödsrulle och macka till lunch och mackor till fika. Vem vet, det kanske blir inbakade mackor till middag, fast det tror jag inte eftersom vi aldrig har ätit det innan.

Nu ska jag nog leta upp längdskidspår här i närheten. Föresten, om ni vill se något kul så gå in på youtube och sök på Zanessa lär sig svenska. Hihi, de är så roliga när de försöker. =)

Vart tog läsarna vägen?

Hej!
Igår ändrade jag ju min bloggdesign, resultatet till det blev att min blogg visades 102 gånger. Hur många av dem visningarna var då unika. Jo, en! Det var jag själv. Var har alla mina bloggläsare tagit vägen?? Jag saknar er! Hehe. Kom tillbaka!!! =)

Jag har redan hunnit göra lite grejer idag, bland annat varit och hämtat mitt busskort. Jippie...............NOT. Det var iskallt, det är typ 7 minusgrader här i Skåne nu, och jag blev kyld*. Men nu har jag i alla fall mitt busskort så på torsdag när lovet är över kan jag bara hoppa på bussen, typ.

Planer för dagen har jag inte kommit på ännu. Blir väl en dag framför tv, spelandes Guitarr Hero. Jag trodde inte att det var så beroendframkallande som det är, men nu när jag och mina systrar fick det i julklapp har jag insett att det faktiskt är det....

Oj, jag har visst glömt äta lunch. Får ta och göra det nu snart.
Hoppas ni får en bra dag!


* = Ett ord jag har hittat på. Man går ut och det är kallt så man blir helt snorig, hehe.

Ny bloggdesign!

Vad tycks? Efter några timmar framför datorn tror jag att jag är klar. Jaa, med min nya bloggdesign.

Pappa har bakat scones, fast det var tydligen första gången för honom så dem blev rätt misslyckade låter det som. Han glömde till och med "gaffla" dem... hihi. Jag har inte smakat dem än, men jag får väl prova om jag vågar.... Vågar jag tror ni?

En jättefin väska

Handväska svart
Är inte denna väskan jättefin så säg till mig! Vill ha, vill ha, vill ha, vill ha!!! Den finns på nuknuk.se och den kostar bara 329 kronor.


Den 4 januari 2009

Godmorgon!
Hoppas ni har vaknat, så att ni inte sover bort hela dagen!
För att ni ska vakna lite till tänkte jag att ni skulle lyssna på min favorit-Abba-låt, I have a dream. Hoppas ni tycker om den lika mycket som jag gör.



Ha en underbar dag nu allihopa! Hoppas ni får Abba-låten på hjärnan så att ni kan gå omkring och sjunga på den hela dagen... =)
Kramkram.