9 länder på 11 dagar

Bilsemester i Europa!

Dag 1

Dagen till ära ösregnade och blåste det. Det var jobbigt att packa in i bilen på grund av regnet. Men tillsist kom vi iväg. Men vi kom inte så värst långt innan takboxen smällde till. Den hade gått sönder och vi hade inte ens kört i en halvtimme!

I fyra timmar fick vi stå på Biltemas parkering och byta takbox. Det blåste och ösregnade som aldrig förr och när vi tog av den söndriga takboxen var i alla fall jag orolig att den skulle flyga iväg och landa på någon annans bil, men som tur var så klarade vi det hela rätt bra. Pappa skadade sin tumme, den började blöda jättemycket, men han fortsatte ändå med arbetet.

Till sist kom vi iväg, dock fyra timmar senare än beräknat. Vi hade varit tvungna att byta om inne på toaletten på Biltema eftersom våra kläder var helt dyngsura. Men nu var vi iväg.

Första natten sov vi i Lübeck.


Dag 2

Efter en mumsig frukost på hotellet satte vi oss i bilen och körde mot Schweiz. Väl framme blev det dags att leta efter hotell. Efter att ha varit påväg in på ett mysko hotell (typ ett ställe där prostituerade utförde sina tjänster) men upptäckt alla röda lamporna gav vi oss in i St Gallen med en orolig känsla. Det var nämligen midnatt och vi hade ingenstans att bo. Hotellen i staden var fullbelagda eller stängda och påväg ut från staden såg vi hur en ambulans och en polisbil stod parkerade utanför ett hus. Just när vi körde förbi lyfte poliserna sina pistoler och rusade in i huset! Snacka om läskigt!!

Till sist hittade vi ett hotell utanför staden, men även detta var fullbelagt. Dock fanns där en jättesnäll kvinna som ringde runt till olika hotell i trakten. Det fanns inget ställe som kunde ta emot oss så det hela slutade med att vi fick sova i ett konferensrum.
 

Dag 3

Ännu en morgon fick vi jättegod hotellfrukost. Denna dag åkte vi upp till toppen av Säntis och såg på den fina utsikten bestående av sex olika länder.

Natten tillbringade vi på ett vandrarhem i Underwasser.


Dag 4

På morgonen begav vi oss till byns mataffär för att handla frukost. Vi satt på bänkarna vid ett torg och åt frukosten. Runt omkring oss fanns det fullt av berg och kullar. Snacka om fin "frukost"-utsikt!

Vi åkte till St Gallen för att ta en titt på staden i dagsljus. Sedan åkte vi till Österrike och fikade på ett litet café där även en nunna satt och fikade. Vi åkte till Liechtenstein där jag gick på toa, haha. Sen tankade vi och då såg vi en till nunna.

På kvällen åt vi god middag i Lugano.


Dag 5

En dag i Deiva Marina, Italien. Såg en struts på stranden.


Dag 6

Vi var och såg på det lutande tornet i Pisa, vilket var häftigt såklart. Men jag fattar inte hur man kan vara så korkad att man lyckas bygga ett torn så snett.

Gick även in i en katedral där det pågick en gudstjänst.

Senare åkte vi och hälsade på min kusin och hennes pojkvän och hans pappa. Det var mycket trevligt att träffa dem!


Dag 7

Denna dagen var jag kvar på campingen och läste och drack vatten. Pappas plånbok blev stulen, vilket inte var särskilt kul!


Dag 8

Midsommarafton gick inte så bra att fira utomlands. Vår sill och gräddfil som vi hade med oss vågade vi inte ens äta.

Vi packade ihop tältet och åkte till Ospedalett (Italien), en by/stad nära Sanremo.

Vi åkte även till Nice (Frankrike) och körde helt vilse, vi råkade hamna på flygplatsen och blev tvungna att köra in i parkeringshuset för att komma bort där ifrån. Sen åkte vi även förbi Monte Carlo (Monaco) där vi såg en massa häftiga bilar och självklart casinot.


Dag 9

Mamma och jag gick och handlade proviant till resan i en mataffär. Det fanns inget rullband till varorna i kassan så man la fram korgen till en person som tog upp de och slog in vad det kostade och gav varan till en annan person som packade in i påsar. Haha, det var lite skoj.

Vi körde förbi Turin, genom Mount Blanc-tunneln som är ca 11 km lång!

Middag åt vi på en lyxig restaurang i Chamonix. Hotellet vi bodde på var det absolut bästa på hela resan! Det var mysigt och fint och de som jobbade där var jättetrevliga!


Dag 10

Vi vaknade på världens mysigaste hotell och åt god frukost. Under frukosten gick vi även ut och kikade på personer som skulle bestiga Mount Blanc, som var påväg ner från en bergstopp i snön. Det var en riktig upplevelse att se!

Efter den goda frukosten åkte vi till Geneve och åt. Sedan åkte vi till Lousanne där vi träffade vår gamla barnvakt och hennes sambo och deras svenska vänner.

Ett 4-stjärnigt hotell i Freiburg, Tyskland blev vår plats för övernattning.


Dag 11

Dagen spenderades i bilen. 2 besök på Burger King och några stopp på olika bensinmacker.

Färjan till Danmark gick 22:55, så vi var inte i Danmark förrän 23:45. När vi körde över Öresundsbron hade vi oturen att hamna bakom två jättestora lastbilar som man inte fick köra om.

Vi kom hem till sist och då var klockan 2.


9 länder på 11 dagar. - 472 mil.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback